Uzunca süredir PTT 55 bin personel alımı yapılacak şeklinde yorumlar yapılıyordu. Peki, PTT personel alımı yapılacak mı? Sözleşmeli personel alımı yapılacağı iddiaları gerçeği yansıtıyor mu? Tüm bunlarla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

PTT için personel alımı bekleyenler ne yazık ki iyi haber veremiyoruz. Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı PTT personel alımı ile ilgili süreci yavaşlattı. 2023 yılına kadar 55000 personel alımı gerçekleştirilmesi hedeflenmişti. Ayrıca PTT 2023 yılına kadar 60000 personel alımı yapacağı haberleri de çıkmıştı. PTT başvuruları bir süre sonra yönetmelik iptali nedeniyle geçersiz kılınmış ve alımlar durdurulmuştu.

2023 Yılına Kadar 100 Bin Personel Hedefi

Aslında PTT 2023 yılına kadar 100 bin personel sayısını ulaşmayı hedefliyordu. Alımlarda kısıtlanma sürecinin başlaması ile beraber 55 bin ve 60000 personel alımları hayalden öteye geçemedi.

 Bu konunun şu an için kapalı olduğu ve ilerleyen dönemlerde nasıl bir yol izleneceği de merak ediliyor. PTT resmi internet sitesinden yapılan açıklamada da alımları durdurulduğu ve ilerleyen dönemlerde tekrardan aktif edilebileceği öğrenildi. Ayrıca PTT'nin alımları durdurmasına neden de ihtiyaçtan fazlasında oğlum ilanın açılmış olmasıydı.