PTT tarafından gerçekleştirilen ve farklı pozisyonlarda toplam 5 bin yeni personel alımı sağlayacak olan kurumun yazılı sınav sonuçlarıyla ilgili açıklama yapması bekleniyordu. Büyük bir heyecana neden olan ve sınava giren adayların merakla beklediği kazanma şartları ve açıklanma tarihi resmi bir açıklama olmamasına rağmen, Eylül ayı sonunda açıklanması bekleniyor.

Büro Memuru, Gişe Memuru ve Dağıtıcı eleman pozisyonları başta olmak üzere, birçok farklı pozisyonda 17 farklı merkezde yapılan sınav sonuçlarının açıklanma tarihi netleşti diyebiliriz.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

PTT tarafından yapılan 2018/1 Personel Alım Yazılı Sınav Sonuçları, herhangi bir aksilik çıkmaması şartıyla, 20 Eylül 2018 tarihinde açıklanması bekleniyor. Büyük bir ihtimal olarak değerlendirilen, henüz yazılı veya resmi bir açıklama yapılmadığını da hatırlatacağımız bu konuyla ilgili meraklarda gittikçe artıyor.

Başarı Şartı Kaç Puan?

Sınava giren adayların merak ettikleri diğer bir konu ise; başarılı sayılmak için kaç puan alınması gerektiğiydi. PTT Kurumunda Memur olabilmek için, yapılan yazılı sınavdan 70 ve üstü puan alınması gerekiyor. 70 puan üstünde alanlar, belli aralıklarla ve en geç 1 yıl içerisinde, çalışacakları pozisyonlara yerleştirilecekler.