PTT (Posta Telefon ve Telgraf A.Ş.) Türkiye genelindeki şubelerinde görevlendirilmek üzere personel alımları yeni yıla kaldı. 2020 PTT alım ilanı beklenirken, adaylar hangi kadrolarda alım yapılacağını ve başvuru şartlarının neler olacağını merakla sormaktalar.

2023 yılına kaar 55 bin personel istihdam yapılacak. Vatandaşlar 2018 yılında 5 bin kişilik alıma yoğun ilgi gösterdi. Buna göre kazanamayan ve başvuru yapamayan adaylar yeni ilan tarihini sormaya başladı. PTT alımlarında başvuru şartlarında bazı detaylar da belli olmaya başlandı.

PTT BAŞVURU ŞARTLARI;

Türkiye'nin en köklü kurumlarından 170 yıllık geçmişi bulunan PTT'nin 19 Kasım 2019 tarihinde açıklanan personel alımı hakkındaki yönetmelik sonrası başvuru şartları belli oldu. Adayların yaş şartında 36 yaşından gün almamış olmak istenilmektedir. Diğer şartlarda; T.C. vatandaşı olmak, en az 18 yaşını tamamlamış olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, TCK 58. maddede belirtilen hüküm şartlarını taşımak, askerlik ile ilişiği bulunmamak, kamu personeli seçme sınavı puanı şartını taşımak istenilmektedir.

ALIM YAPILACAK KADROLAR;

Lisans mezunları için: Mühendis, Avukat, Mimar, PTT uzman yardımcısı, mütercim, tercümanlık, gişe ve büro görevlisi, hukuk, endüstri mühendisi kadrolarında, iki yıllık mezunlar için: tekniker, postacı kadrolarında alımlar yapılacak. Adaylar başvurularda sınav ücreti olarak başvuru ücreti yatırmaları istenilecek. İlanlar PTT kurumsal sayfası üzerinden adaylara duyurulacak. Bu konuda gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA