Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amacı ile 2023 yılına kadar 55 bin personel alımı yapacağını geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. Yapılan açıklamalarda sadece 2019 yılı için KPSS Şartı Aranmaksızın 5 bin personel alımı yapılacağı belirtilmişti. PTT'nin bu açıklamaları ardından onbinlerce aday ilgili ilan hakkında araştırmalarına başladılar.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere PTT personel alımı hakkında detayları aktarmaya devam edeceğiz. Bu haberimizde, Alım yapılacak pozisyonlara, başvuru şartlarına ve ilan tarihine ulaşacaksınız.

PTT 2019 YILI İÇİN 5 BİN PERSONEL ALACAK!

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ( PTT ) 55 bin personel alımının ilk adımını 2019 yılı içerisinde atacak. 2019 yılı son aylarında gelencek olan ilana göre 5 bin kamu personeli alımı yapılacak. Ayrıca alımlarda adaylardan KPSS şartı aranmayacak ve alımlar farklı pozisyonlarda yapılacak. Peki alım yapılacak kadrolar nedir?

PTT 2019 yılı içerisind alımını yapacağı pozisyonları, Tekniker, Pazarlama ve lojistik alanda Gişe ve Büro Görevlisi, Mimar, Postacı ( Dağıtıcı ), Mimar, Mühendis, Avukat ve Hukuk, Mütercim tercümanlık ve Endüstri alanlarında uzman yardımcısı ile Sigortacılık, Bankacılık ve firma elemanı alanında gişe görevlisi pozisyonlarında personel alımı yapacağı belirtildi.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

PTT personel alımı için adayların taşıması gereken bazı nitelikler bulunmaktadır. Bu kapsamda adaylardan genel olarak, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiğlin cezası ile ayrılmamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi şartları yerine getiren adaylar başvuru yapabilecekler.

KPSS ŞARTI ARANMAYACAK!

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü personel alımları için adaylardan Kamu Personeli seçme sınavı şartı aranmayacağını belirtmişti 2023 yılına kadar 55 bin personel alımı yapılacak olup adaylardan KPSS şartı aranmayacaktır.

ALIMLAR İŞKUR ÜZERİNDEN Mİ YAPILACAK?

İşin Olsa ekibi olarak adaylardan almış olduğumuz sorulara göre sizlere cevap vermeye çalışacağız. Aldığımız geri dönüşlerde adayların merak ettiği konulardan birisi olan PTT Personel alımının Türkiye İş Kurumu üzerinden mi yapılacağı oldu. 

PTT bağlı bir çok ofis ve kuruluş personel alımı süreçlerini İŞKUR üzerinden gerçekleştiriyor. 2019 yılı içerisinde PTT kuruluşları ve ofisleri personel alımı yapmaya devam edecekler. Ancak Genel Müdürlük alımların İŞKUR üzerinden yapılacağı hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Bu yüzden tam kesin cevap vermek çok zor.

PTT PERSONEL ALIMI İLANI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

PTT 5 bin prsonel alımı Ocak ayından itibaren her zaman adayların merakla aradığı konulardan birisi oldu ve PTT genel müdürlüğü bu yönde bir çok kez açıklamalarda bulunarak adayları bilgilendirdi. Bu bağlamda son yapılan açıklamalra göre 2019 yılı Personel alımı ilanı 2019 son üç ay içerisinde yapılacak. Bu bağlamda PTT yaptığı açıklamalarda 5 bin personel alımı ilanının 2019 yılı Son çeyreğinde geleceğini belirtmişti. Bu bağlamda son çeyreğe girildi ve ilanın Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yayımlanması bekleniyor. Ancak son zamanlarda açıklamaların ve haberlerin artması ile birlikte PTT ilanın çok geciçeceğini düşünmüyoruz ve merakla bekleyen onbinlerce ada Ekim ayı içerisinde müjde verileceğini ön görüyoruz.

PTT PERSONEL ALIMI İLANI BEKLEYEN ADAYLAR BURADA. TIKLA VE KATIL

DİĞER PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim