Orman Genel Müdürlüğü her sene boş bulunan pozisyonların doldurulması için çok sayıda memur ve mühendis alımı yapmaktadır. Genel olarak alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarının açıklanması ile düzenlenen merkezi yerleştirme atamaları ile yapılmaktadır. Yine Orman Genel Müdürlüğü ihtiyaçların giderilmesi için yıl içerisinde de bildiri hazırlayarak memur ya da mühendis alımı yapacağını kamuoyuna ilan etmektedir. Söz konusu hazırlanan bildiri Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyurulmaktadır. Yeni yayımlanan bildiri ile Orman Genel Müdürlüğünün kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda mühendis alımı yapacağı öğrenildi.

Kaç Mühendis Alımı Yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bildiri ile mühendis alımı yapılacağı duyuruldu. Peki toplam kaç mühendis alımı yapılacak? Yayımlanan bildiriye göre Orman Genel Müdürlüğü toplam 10 mühendis alımı yapacak. Alınacak olan mühendisler;

Bursa ili - 4 Mühendis
Bilecik ili - 2 Mühendis
Afyonkarahisar ili - 1 Mühendis
Denizli ili - 1 Mühendis
Osmaniye ili - 1 Mühendis
Adana ili - 1 mühendis

Yukarıda belirlen iller için Orman Genel Müdürlüğü mühendis alımı yapacak. 

Alınacak olan adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve üzeri puan almış olması, sicilinin temiz olması, güvenlik soruşturmasının olmaması ve askerlik ile her hangi bir bağlantısının bulunmaması gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylar 14 Aralık 2016 ile 21 Aralık 2016 tarihleri arasında aşağıda ki linkten başvuru yapması gerekmektedir.

http://basvur.ogm.gov.tr/hizmetenvanteri/
Resmi Bildiri İçin Tıklayınız