Türkiye genelinde 81 il ve 900 ilçe merkezinde istihdam edilecek olan personel alımları tüm hızıyla devam ediyor. İŞKUR işveren ile iş arayan vatandaşları buluşturmaya devam ediyor. Buna göre teknik kadrolarda personel arayışında bulunan adaylara önemli bir müjde İŞKUR'dan geldi. Lise düzeyinde teknik meslek liselerinden mezun olan adaylar için teknisyenlik ile yüksek okullardan mezun olanlar teknikerlik diğer yandan mühendislik bölümlerinden mezun adaylara ise mühendislik ilanları kadro dağılımı şu şekilde olacak.

LİSE MEZUNU TEKNİK PERSONEL ALIM İLANLARI;

Eğitimlerini teknik meslek liselerinden bitirerek meslek arayışında bulunan adaylar kendi alanlarında bir iş yapmak istemekteler. Buna göre lise mezunu 657 personel alımı gerçekleştirilecek. 64 farklı alandaki alımlar şu kadrolarda gerçekleştirilecek. Elektrik 161 Elektrik-Elektronik 159 Elektronik 89 Makine Teknolojisi 62 Makine Bakım Onarım /Makine Bakım Onarımcısı 60 Araç Muayene İstasyonu kadrosunda 56 kişi alınacak. Elektrik-Elektronik Teknolojisi 49 Kimya 49 kişi alınacak. Diğer kadrolar ise şu şekilde olacak. Bilgisayar Teknik Servisçisi/Bilgisayar Donanım Bilgisayar İstihsal Elektrik Tesisatı Ve Pano Montörü Güvenlik Sistemleri Acil Tıp Diğer Elektrik Teknisyenleri Metal İşleri Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Otomotiv Elektromekanik Çorap Örme Konfeksiyon Diğer Elektronik Teknisyenleri Çelik Gemi Yapımı / Gemi İnşa Bilgisayar alanlarında olacak. Diğer yandan lisans mezunu adaylar için alınacak kadrolar ise şu şekilde olacak.

LİSANS MEZUNU MÜHENDİS ALIMLARI;

Üniversitelerin 4 yıllık mühendislik bölümlerinden mezun adaylar için çok sayıda personel alımı gerçekleştirilecek.

Makine Mühendisi 159 Gıda Mühendisi 60 Elektrik Mühendisi 49 Elektrik-Elektronik Mühendisi 49 Endüstri Mühendisi 44 Yazılım Mühendisi 34 Bilgisayar Mühendisi 33 kişi alınacak. Ziraat Mühendisi olarak 26, Çevre Mühendisi olarak 25,  Kimya Mühendisi olarak 24 kişi alınacak. Tekstil Mühendisi 21 Maden Mühendisi 14 Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi 13 İnşaat Mühendisi 12 İmalat Mühendisi/Üretim Mühendisi 11 Metalurji Ve Malzeme Mühendisi 11 kişi alınacak. Başvuru şartları nedir?

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların yaş şartında en az 18 yaşını tamamlamış olmak, 19 yaşından gün almış olmak gerekmektedir. Eğitim şartlarında teknisyenler için lise, mühendis kadrolar için lisans bölümü mezunu olmak gerekecek. Adayların mezun oldukları alanlarda iş tecrübesine sahip olmaları başvuru önceliği sağlayacaktır. Tüm bu ilanlara erişmek için işkur e-şube portalı üzerinden giriş yaparak başvuru yapmak istenilen kadroya son başvuru tarihinden önce başvuruları tamamlamak gerekmektedir.

İŞİN OLSA