Lise mezunu noter katibi alınacak!

Erzincan çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından açıklanan ilanına göre Erzincan 3 noterliğine eğitim düzeyinde en az lise ve dengi okullardan mezun olan bilgisayar bilgisi olan En az 18 yaşında En fazla 25 yaşında olan personel alımı gerçekleştirilecek.

Türkiye’de Noterler; Noterlik kanunların verdiği yetkiler oranında gerekli olan ihbarname ve ihtarname protesto Kanuni tescil gereken işlemler bunun yanı sıra evraklardaki herhangi bir işareti tarihi mührü ya da imzayı onaylama araç alım satım sözleşmeleri yapma gibi görevleri bulunmaktadır.

NOTER KATİBİ ALIMI;

Noter Katip personelleri bürolardaki gerekli olan evrak yazışma işlemlerini takip etmek, vergi bildirimleri harç özel ücret bildiğinden yapmak değerleme ve iş işlemlerini düzenlemek noter defter defterlerini tutmak yazışma işlemlerini gerçekleştirmek görevleri bulmak.

Noterde personellerin maaşları nedir? Noterler sınıflarına göre maaş hakları bulunmaktadır. Buna göre en düşük noter 4 Bin Tl Maaş alır ve 7 Bin 500 Tl’ye kadar çıkmaktadır. Noterlerde çalışan bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve katipler ise en düşük asgari ücret düzeyinde maaş alırlar ve görev yaptıkları sürelere göre maaş haklarında artışlar olmaktadır. 3 Bin 500 4 Bin Tl’ye kadar maaşları olmaktadır.

İŞKUR üzerinden başvuruları devam eden ilana göre İŞKUR e-şube portalı üzerinden 00005552996 ilan numarası ile 23 Temmuz 2020 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.