Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı yapacağını ilan etti. Söz konusu yayımlanmış olan ilana göre alımlar farklı kadrolarda toplamda 9 bin 500 kişilik boş kadro ile yapılacak. Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatındaki sözleşmeli pozisyonlara 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı türü ile alım yapacak. Bu yönde adaylara sözlü sınav yapılacak olup, KPSS puan türüne göre yapılacak sıralama sonucuna göre kadro sayısının 3 katı kadar aday sınava çağırılacaktır.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticisi ve Sözleşmeli İmam-Hatip pozisyonunda alım yapacak. Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticisi pozisyonunda, 200 İlahiyat Fakültesi+Hafız, 2000 İlahiyat Fakültesi, 20 Diğer Lisans + İlahiyat Ön lisans + İ.H.L. + Hafız, 10 Diğer Lisans + İlahiyat Ön lisans + İ.H.L., 10 Diğer Lisans + İ.H.L. + Hafız, 10 Diğer Lisans + İ.H.L., 300 İlahiyat Ön Lisans + İ.H.L. + Hafız, 100 İlahiyat Ön lisans + İ.H.L, 20 İlahiyat Ön lisans, 10 Diğer Ön Lisans + İ.H.L, 300 İ.H.L. + Hafız, 20 İ.H.L. olmak üzere toplamda 3000 kişi alınacak.

Sözleşmeli İmam-Hatip kadrosuna göre ise, 500 İ.H.L, 2750 İ.H.L. + Hafız, 50 Diğer Ön Lisans + İ.H.L, 300 İlahiyat Ön lisans, 500 İlahiyat Ön lisans + İ.H.L, 150 İlahiyat Ön Lisans + İ.H.L. + Hafız, 80 Diğer Lisans + İ.H.L, 10 Diğer Lisans + İ.H.L. + Hafız, 50 Diğer Lisans + İlahiyat Ön lisans + İ.H.L, 10 Diğer Lisans + İlahiyat Ön lisans + İ.H.L. + Hafız, 1585 İlahiyat Fakültesi ve 15 İlahiyat Fakültesi + Hafız olmak üzere toplamda 6 bin personel alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

DİB ( Diyanet İşleri Başkanlığı ) alımını yapacağı kadrolar için adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Diyanet İşleri Başkanlığı atama ve Yer değiştirme yönetmeliğinde yer alan ortak şartları taşımak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise Mezunları için KPSS122, Ön Lisans mezunları için KPSSP123 ve Lisans mezunları için KPSSP124 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir

Alım yapılacak pozisyona göre görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Kur'an Kursu öğreticisi için bayan olmak, + Hafız pozisyonları guruplarına başvuru yapacaklar için Hafız olmak ve İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Ön lisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak gibi şartlar aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 07 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 15 Şubat 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular adayların başvuru şartlarını taşıdıkları durumunda https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden temin edilecek başvuru formu ile birlikte ve istenen diğer belgeler ile birlikte başvuru tarihleri içerisinde sınav başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve ilanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Diğer personel alım ilanlarından anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında ilanlardan haberdar olabilirsiniz. Ya da sosyal medya hesabımızı takip ederek ilanları her zaman ana sayfanızda görebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız