Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yaacağını belirtti. Yayımlanan ilana göre KGM 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda ve bazı özel şartlar doğrultusunda 43 kişilik boşluk ile alım yapacak. Ayrıca bu yönde adaylara sözlü sınav yapılacaktır.

İlgili perosnel alım ilanı için başvurular başlıyor ve başvurusunu yapan adaylar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 15 Ocak 2019 tarihi ile 22 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacak olan sözlü sınava katılacaklardır. Ayrıca sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi başvuru işlemlerinden sonra Sınav tarihinden en az 7 gün önce Karayolları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde ilan edilecektir.

HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALINACAK?

Karayolları Genel Müdürlüğü Ankara, Van, Kastamonu, Sivas, Kars, İstanbul, İzmir, Mersinillerinde alım yapacak. Buna göre Ankara Merkez'de 3 İnşaat Mühendisi, 3 ElektrikElektronik Mühendisi, 2 Bilgisayar Mühendisi, 1 Yazılım Mühendisi, 4 Matematikçi, 1 Şehir Plancısı alacak.  Taşra teşkilatına ise, İnşaat Mühendisi Pozisyonunda 13, Makine Mühendisi Pozisyonunda 8, ElektrikElektronik Mühendisi Pozisyonunda 4 ve Şehir Plancısı Pozisyonunda 4 kamu personeli alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

KGM Mühendis alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşmımak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Alım yapılacak Mühendislik pozisyonuna göre ilgili lisans programlarından mezun olmuş olmak, Son 5 yıl içerisinde yapılmış olan KPSD veya YDS den En az B veya C seviyesinde İngilice dilinden puan almış olmak ve Herhangi bir seyehat engeli ve Arazide çalışmasına engel olabilecek durum olmamak şartları aranacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Personeli alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularına 10 Aralık 2018 tarihinde başlamaları gereklidir. Buna göre en geç başvurular 19 Aralık 2018 tarihine kadar alınacaktır. Adaylar başvurularını KGM resmi internet sitesi üzerinde (www.kgm.gov.tr) yer alan “İlk Atama Başvuru Formu”nu elektronik ortamda doldurarak son başvuru tarihi mesai bitimine kadar aynı adrese iletmeleri gerekmektedir.

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve ilanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim