Yeni Kamu gurubu personel alım ilanları yayımlandı. Yayımlanmış olan ilanlara göre farklı pozisyonlarda ve niteliklerde çok sayıda memur personel alımı yapılacak. Alımlar farklı kamu kurumlarına yapılacak. Ayrıca adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için en az İlköğretim mezunu olmaları zorunludur. 

ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI VE POZİSYONLAR:

Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre, Develi Ovası Sulama Birliği 2 Su Kanalı İşçisi, Beşikdüzü Belediyesi 20 temizlik İşçisi ( El İle ), 2 Beko loder, 5 şoför - Yük Taşıma alacak. Yıldız teknik üniversitesi 1 Sıhhi tesisatçı, 1 Diğer Elektrik Tesisatçısı, 1 İnşaat İşçisi, 1 Hamal, 1 Temizlik Görevlisi alacak. Sinop Polis Evi 4 Servis Elemanı alacak. Kocaeli üniversitesi 30 Güvenlik Görevlisi, 2 Büro Memuru, 5 Bilgisayar programcısı, 53 Temizlik Görevlisi alacak.

Köprüköy Belediyesi 1 Aşç alacak. TEMSAN 16 Elektrik Elektronik Mühendisi, 10 Makine Mühendisi, 2 Kimya Mühendisi, 2 İnşaat Müehndisi alacak. Eleşkirt Belediyesi 1 Kameraman 1 İtfaiyeci alacak, Ağrı Belediyesi 1 Peyzaj Mimar alacak. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 1 Tarım İşçisi ve 1 Büro işçisi olmak üzere farklı pozisyon ve nitelikler yüzlerce kamu personeli alımı yapılacak.

BAŞVURULAR:

İlgili lanlar abaşvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Buna göre adayların en az İlköğretim, Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların, tecrübe, Eğitim, ybancı Dil gibi kriterleri göz önünde bulundurularak ona göre değerlendirilm yapılacaktır.

Bunlar dışında adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gibi kamu Personeli Seçme Sınavı gibi nitelikler aranacak. Alım pozisyonları, Sürekli işçi, Engelli işçi veya Eskihükümlü işçiler için geçerlidir.

İlgili ilanlara başvuru yapacak adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adayların https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek kamu Grubu ilanlarını seçerek ilgili ilanlara ulaşabilirler. Sonarında adaylar E-Devlet şifresi veya T.C kimlik numarsı ile üyeliklerine giriş yapacak İlan numraraları ile başvuru yapabilirler.