Geçtiğimiz aylarda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birçok ilde SYDV alımı yapılacağı açıklanmış ve ardından birçok ilde alımlar ilan edilmeye başlamıştı. Yeni ilana çıkan illerden biri olan İzmir’de Aile, Çalışme ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde hizmet veren İzmir Konak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde SYDV olarak istihdam edilecek. Adaylar en az 60 KPSS puanı ile alınacaktır.

SYDV Alımı Detayları Nelerdir?

Kurumun yayımladığı ilanda adayların memur kadrosu için genel ve özel şartların sağlaması durumunda başvuru ve alımların gerçekleşeceği ifade edildi. İlanda kurumun talep ettiği özel şartlar arasında ilgili KPSS puan türüne sahip olması, belirtilen yaş aralığında olması, en az öğrenim şartını sağlaması gerekmektedir. Aynı zamanda adayların:

  • Üniversitelerin 4 yıllık Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Psikoloji, Halkla İlişkiler, Felsefe, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR), İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi lisans bölümlerinden birinden mezun olmak,
  • En az B sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak ve aktif kullanmak,
  • İzmir il sınırları içinde ikamet ediyor olmalı,
  • ÖSYM tarafından yapılan ve geçerli olan 2017 veya 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSS P3 türünde en az 60 puan almış olmak,
  • Sosyal İletişim becerisine sahip olmak
  • Bilgisayar programlarını biliyor ve kullanabiliyor olmak, (Özellikle MS Office programlarına hakim olmak ve iyi düzeyde kullanmak)

İlgili ilana ulaşmak için https://appext.aile.gov.tr/vakifilan/Login.aspx adresindeki portala üye olarak başvuru yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim