Ülkemizde en popüler mesleklerden biri olan kabin memurluğu için adaylar hava yolu kurumlarından gelecek ilanları merakla beklerken konu ile ilgili olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde açılacak olan kabin memurluğu sürekli eğitimi ile adaylar hem mesleği öğrenmiş oluyor hem de kurs sonunda Pegasus Hava Yolları bünyesinde istihdam garantisi elde ediyor. Merak edilen kurs ve içeriğe ilişki detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

Kabin Memurluğu Kursu Başvuru Şartları

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi tarafından başlatılan Kabin Memurluğu kursu Pegasus Havayollarıyla ortak olarak verilmekte olup adaylar ilgili kurs boyunca mesleği tanıyarak sonrasında Pegasus Hava Yollarında %100 istihdam edecektir. Peki kursa kimler başvuru yapabilir, başvuru şartları nelerdir, işite detaylar.

Adayların kursa başvuru yapabilmesi için sağlaması gereken başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olmak, en az ön lisans mezunu olmak, iyi derecede İngilizce bilmek, 20 ile 30 yaş arasında olmak, kadın adaylarda 1,60 ile 1,75 boy aralığında olmak, erkek adaylarda ise 1,70 ile 1,85 boy aralığında olmak, yurtiçi ve yurtdışı uzun süreli konaklamalı görevlendirmelerde engeli bulunmamak, erkekler için askerliğini tamamlamış ya da 2 yıl tecilli olmak ve son olarak İstanbul Anadolu yakasında tercihen Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın bölgelerde ikamet etmek şartları yer almaktadır.

Kurs Müfredatı nedir?

İlgili kurs boyunca adaylar Havacılık Tarihi, Havacılık Terminolojisi, Havacılık İşletmeleri Genel Uçak, Genel Görünüm ve Makyaj, Kabin Memurluğu Görev ve Sorumlulukları, Diksiyon Ve Anons, Standart Operasyon Prosedürleri, İlk Yardım, Acil Durum Prosedürleri, Sivil Havacılık Güvenliği, Uçakta İkram ve Servis Kuralları, Ekip Kaynak YönetimiTehlikeli Maddeler gibi konulardan eğitiler alacaktır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İlgili eğitim merkezi tarafından düzenlene kursa kayıt yaptırmak için https://sem.hku.edu.tr/egitim/kabin-memurlugu/ adresinden erişim sağlamak mümkündür. Kursa başvuru için kursu talep et butonuna tıkladıktan sonra açılan sayfada isim soy isim, eposta adresi, telefon numarası, mezun olunan okul başta olmak üzere kişisel bilgileri girerek gönder butonuna tıklanması gereklidir. Ön başvurudan sonra adaylar sonraki adımları görebilecektir.

Editör: TE Bilisim