İstanbul Havalimanı artık faaliyete başladı. Büyük taşınmalar gerçekleşti ve havalimanına yapılan personel alım sayılarında da artış yaşanıyor. Havalimanında yer alan işletmeler, yayımladıkları iş ilanlarını arttırdılar. En çok alım yapılan, aranılan personeller ise mağaza çalışanları olarak kayıtlarda yerini aldı.

İSTANBUL HAVALİMANI 225 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK

İstanbul Havalimanı' na tarihi taşınmanın ardından, binlerce personel ihtiyacı doğdu. Havalimanında farklı iş kollarında faaliyet gösteren işletmeler, personel alım ilanları yayımladılar ve ihtiyaçları bulunan kadrolardan ilanları duyurdular. Küçük, büyük farketmeksizin tüm işletmelerin personel ihtiyacının gündeme geldiği taşınma süreci sonrası, özellikle mağaza çalışanlarına ihtiyacın olduğu görülüyor. Personel alımları konusunda şuanda hızlanma yaşanan İstanbul Havalimanı, başlangıçta 100 bin kişiye hizmet verecek. Tüm etapların tamamlanmasıyla bu sayı ise 225 bin olacak. Küçük ve büyük ölçekli çok sayıda işletmenin yer aldığı yeni havalimanında binlerce personel ihtiyacından bahsediliyor. Şirketlerin özel kariyer siteleri üzerinden ilanlar yayımladıkları ve hala ihtiyaçlarının olduğunu aktarıyorlar.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ DE PERSONEL ALIMLARI YAPIYOR

Mağaza çalışanı noktasında ihtiyacın fazlaca olduğu görülüyor. Yiyecek ve içecek hizmetleriyle ilgili mağaza çalışanlarının yanı sıra, satış danışmanlarının alım ilanlarında artış gözlemlenmektedir. Havayolu ve havayollarına yer hizmeti veren işletmeler için de personel alım kadrolarında artış gerçekleşiyor. Hava yolu şirketlerinin de bu noktada yeni personel alım ilanlarına rastlamak mümkündür. Kabin memuru, pilot alımları, temizlik personelleri, ambar memurları, apron memurları gibi farklı farklı noktalardan, personel alım ilanları yayımlanmaktadır. Ayrıca THY ve bünyesindeki işletmelere de personel alım ilanları yayımlanmaktadır.