Türkiye İş Kurumu üzerinden tecrübeli ve tecrübesiz olarak başvuru alan bir çok kamu kurumu ile özel firmalar bulunuyor.

İŞKUR Türkiye genelinde personel istihdamlarına devam ediyor. Milli istihdama önemli katkılar sağlayan İŞKUR 22 Şubat tarihi itibari ile 46 bin 325 personel alım ilanı açıkladı. Buna göre en çok alım yapılan meslekler neler? Başvurular nasıl yapılacak? Başvuru şartları neler? işin olsa ekibi olarak detayları aktarmaya devam ediyoruz.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Başvurularda adayların en az 18 yaşını tamamlamış olmaları eğitim seviyesinde en az okur-yazar, ilkokul mezunu olmaları, tecrübe şartlarını taşımaları, başvuru yapılacak olan pozisyonların gerekli olan özel şartlarını taşımak gerekmektedir.

EN ÇOK ALIM YAPILAN KADROLAR;

İŞKUR'un açıkladığı ilanlardan en çok alım yapılan mesleklerin başında beden işçisi alımları geliyor. Adaylar 7 Bin 181 kişilik ilanlarda tecrübe şartı aranmıyor başvurularda en az okur yazar ilkokul mezunu olmaları yeterli olmakta. Türkiye genelinde beden gücü ile görev yapılacak mesleklerde istihdam edilmekteler. Diğer alım ise temizlik görevlisi kadrosunda 1.983 kişi alınacak. Adayların üçüncü sırada en çok alım yapılacak kadrolarda satış danışmanı alımı gelmektedir. Firmaların satış ve pazarlama departmanında görevlendirilecek olan personeller için satış tecrübesi olması bir çok ilan için gerekli olabilmektedir. Makineci kadrosunda ise 1816 kişi alınacak. Servis elemanı garson kadrosunda 1688 kişi alınacak. Diğer en çok alım yapılacak pozisyonlar şu şekilde; Satış Danışmanı / Uzmanı 1967 Makineci (Dikiş) 1816 Garson (Servis Elemanı) 1688 Turizm Ve Otelcilik Elemanı 1618 Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 981 Reyon Görevlisi 766 Büro Memuru (Genel) 722 Aşçı Yardımcısı 721 Kasiyer 697 Güvenlik Görevlisi 690 Konfeksiyon İşçisi 637 Ön Muhasebeci 588 Aşçı 532 kişi.

Başvuru yapmak isteyen adayların İŞKUR e-şube üzerinden açık ilanları sayfasına giriş yapmaları, özgeçmiş oluşturmaları ve son başvuru tarihinden önce başvuru için İl, ilçe müdürlüklerinden, İŞKUR e-şube üzerinden başvuru yapabileceklerdir. Diğer gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirisiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.