Toplum Yararına Programları kapsamında Türkiye genelinde kamu kurumlarına personel alımları yapılacak.

İŞKUR üzerinden yapılacak olan personel alımları için başvurular başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının milli istihdam projesi kapsamında gerek kamu kurumlarına daimi statüde, gerek geçici statüde personel alımları devam ediyor. İŞKUR'un Türkiye genelindeki personel istihdamlarından bir tanesi olan Toplum Yararına Programları kapsamında İstanbul, Edirne, Kars, Tekirdağ, Denizli, Bayburt, Sakarya illerinde çok sayıda alım yapılacak. Bu alımlarda başvuru şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların bu alımlara başvuru yapabilmeleri için İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları, yaş şartında 18 yaşını tamamlamış olmaları, emekli veya malul aylığı almıyor olmaları, herhangi bir örgün öğrenim kurumlarında öğrenciliği devam etmiyor olmaları gerekmektedir. İlanlarda Kura yöntemi ile belirlenecek.

Uygulama alanlarında çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Ağaçlandırma, park düzenlemeleri, Ağaçlandırma, Erozyon Engelleme Çalışması gibi görevlendirmeler yapılacak.

SON BAŞVURU TARİHİ;

İŞKUR üzerinden devam eden başvuruların büyük bir kısmı için son günler. Adayların son başvuru tarihinden önce başvurularını tamamlaması gerekiyor. Bir kısmı 29 Mart tarihinde sona erecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvuruları İŞKUR üzerinden yapabilecekler. İlanlara erişmek için https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresine giriş yapmak ve arama yapmak yeterli olacak.

Kamu kurumlarına memur, personel alımları ve işçi alımları ilanlarını sitemiz üzerinden erişebilirsiniz. İlanlardan anında haberdar olmak için işin olsa sosyal medya üzerinden takip etmeyi unutmayın.