Hakim ve Savcılar Kurulu işçi personel alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanmış olan ilana göre Hakim ve Savcılar Kurulu bünyesindeki işçi personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda alım yapacağını ilan etti. Söz konusu ilan için kadro dağılımı belli oldu ve sizlerle hangi pozisyona hangi nitelikler personel alımı yapılacak inceleyeceğiz. Ayrıca HSK personel alımı için bazı pozisyonlarda KPSS şartı aranıyorken bir çok pozisyon için KPSS şartı aranmayacak.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Hakim ve Savcılar Kurulu bünyesine toplamda 45 kişilik kadro ile alım yapacak. Kadro dağılımı ise, 21 Temizlik Görevlisi, 1 Sıhhi Tesisatçı/ Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, 1 Elektrikçi, 15 Şoför ( Yolcu Taşıma ), 1 Mobilyacı, 1 Bahçıvan - peyzaj bahçıvanı ve 5 Bilgisayar Teknolojisi Teknikeri olmak üzere toplamda 45 kişi alınacak.

Şoför ( Yolcu Taşıma ) pozisyonu için Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Diğer pozisyonlar için ise adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmayacak.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Hakim ve Savcılar Kurulu adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının D bendi ve 4857 sayılı iş kanunun hükümleri çerçevesinde sürekli işçi alımı hükümlerinde alım yapılacak. 657 Sayılı Devlet memurları kanunun A bendinde bulunan 1,3,4,5,6 ve 7. 8. maddelerindeki şartları taşımak, Alım yapılacak pozisyona göre En az ilköğretim mezunu olmak kaydı ile, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranan Şoför pozisyonu için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartları aranacak.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK?

Söz konusu ilan için adaylara Kura çekimi yapılacak. Başvurusunu İŞKUR a yapan adaylara sonradan, 05/03/2019 tarihinde saat 10.00’da Hâkimler ve Savcılar Kurulu konferans salonunda noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanın 18 Şubat 2019 tarihi ile iŞKUR'da yayımlanmasının ardından başlayabilecekler ve en geç 22 Şubat 2019 tarihine kadar başvurularını bitirmeleri gerekmektedir. Başvurular İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden veya Ankara İl Müdürlüğünden şahsen yapılacaktır. İlanın tam metni ve kadro dağılımı için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMA:

Hakim ve savcılar kurulu ilanı İŞKUR ğzerinden yayımlandığında ve başvuruların başladığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilir veya sosyal medya hesaplarımızı takip ederek ilanları ana sayfanızda görebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.