Boş zamanlarınızda gelir elde etmek mümkün olurken değerlendirmek ve ilk adımı atmak size aittir. Uygun şartlar altında çalışma ortamı arıyorsanız yapabileceğinize inandığınız ve kendinizi hazır hissettiğiniz anda iş tercihi yaparak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Cumartesi ve pazar günleri boş olan öğrenciler bu vakti değerlendirmek için part time işler bularak çalışma hayatına ilk adımı atmak için başvurularını yapmaktadır.

Genellikle üniversite öğrencileri yaşadıkları zorluklardan dolayı çalışmak zorunda kalırken ailesine yansıtmayarak ihtiyaçlarını karşılamak için hafta sonu part time işler bularak gereksinimlerini karşılamaktadır. Ayakları üzerinde durabilmenin ne demek olduğunu anlayan ve hem okuyup hem de part time çalışma hayatına dahil olarak masraflarını çıkarmaktadır. Özellikle part time işler lokantalar ve cafelerde garsonluk olarak çalışmak isteyen bireylere sunulmaktadır. Daha önceden bu işi yapmış ve belli bir tecrübeye sahip iseniz alışma evreniz olmadan direk işinize odaklanabilirsiniz. Fakat ilk kez garsonluk işini yapacaksınız deneyimli iş arkadaşlarınız ne yapmanız gerektiği hakkında bilgiler vererek sizi yetiştirecektir. Hafta sonu part time garsonluk işini yapmak için güler yüzlü bir görünüme sahip olmanız gerekecektir. Aynı zamanda düzgün konuşma ağzıyla diksiyonu kuvvetli bir çalışan olarak müşterilere karşı her zaman saygı çerçevesinde hizmet vermeniz gerekmektedir. Kıyafetinize ve hijyene yüzde yüz özen gösterecek aksi bir durumun oluşmaması için ellinizden gelen yapacaksınız. Garsonluk işi yaparken hizmeti ve sunumu yüksek kalite de yapmayı ihmal etmemelisiniz. Görsellik her zaman sizi bir adım öne sürüklerken beğeniler müşterilerin gözlerinden anlaşılacaktır. Emeğinizin karşılığını günlük olarak alabilir işveren patronunuz ile anlaşarak çalışma saatlerinizi ayarlayabilirsiniz.

Teknolojinin ilerlemesiyle her an yanımızda olan internet sayesinde araştırmalarınızı yapabilir, part time garsonluk yapacak elemana ihtiyaç duyan mekânlar ile görüşmeler yapabilirsiniz. İnternet sitesinde her gördüğünüz ilana inanmayarak irtibata geçmeniz işinizi garanti altına almanızı sağlayacaktır. Çoğu sitede yalan haberler boy gösterirken birebir görüşmeler yaparak sorularınızı sorma şansına ve cevaplarınızı anında alma şansına sahip olabilirsiniz. Ek işinizi hafta sonları garsonluk yapmaktan yana kullanabilir gelirinizi elde ederek özgürce hareket edebilirsiniz.

İŞKUR Garsonluk İlanları: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=2985

Özele Şirketlerin Garsonluk İlanları: http://bit.ly/2XNbVUM