Kamu Personeli olmak isteyenler ve şoför mesleğini yapmak isteyenler için iyi bir haber var. En az ilkokul mezunu olmak şartıyla, toplamda bin 100 şoför alınacağı duyurusu İŞKUR üzerinden yayınlandı. Farklı Kamu Kurumlarında ve Özel Sektördeki farklı şirketlere alınacak olan şoför alımlarıyla ilgili yapılan duyuru neticesinde, KPSS şartı olmaksızın başvuru yapabilinecek.

Kamyon, Tır, Mikser, makam aracı ve taksi şoförlüğü olarak değişiklik gösteren şoför alımlarıyla ilgili olarak, İŞKUR üzerindeki farklı ilanları inceleyebilir, gerekli koşulları taşıdığınız ilanlara başvuru yapabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Süreceği araca göre yeterli büyüklükte ehliyet ve SRC belgelerine sahip olmak, En az ilkokul mezunu, en fazla Lisans mezunu olmak,  En az 18 yaşında olmak, Askerlikle ilişki durumu, erkekler adaylar için pozisyonlara ve alımlara göre değişiklik göstermektedir.

Diğer şartlar ise; yine askerlikte olduğu gibi, ilanlarda farklılıklar göstermektedir.

Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Başvuru yapmak isteyenlerin İŞKUR üzerinden, ilgili ilana girerek başvuru yapmaları gerekmektedir. Bazı başvurular yüzyüze olurken, bazılarında direkt İŞKUR sitesinden başvuru gerçekleştirmeyi kabul edilmektedir.