Devlet kurumları, içerisinde bulunan personel açıklığını kapatmak adına ne kadar personel alımı yapacağını ve kendi kurumlarınca belirlemiş oldukları özel şartları resmi web sitelerinde yayımlandı. Bu sene personel açıklığı sebebi ile alım yapacak kurumlar ise ; Üniversiteler, bazı bakanlıklar, çeşitli şehirlerde yer alan Belediye Başkanlıkları, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi oldu.

ALIM YAPACAK KURUMLAR:

Yukarıda bahsi geçen ve personel alımı yapacak kurumlardan ilk olarak üniversiteler sözleşmeli olarak sağlık personeli ile ofis personeli alımı yapacağını, DHMİ Genel Müdürlüğü KPSS şartı olmadan iki farklı kadroda alım yapacağını, Diyanet İşleri Bakanlığı ise 60 KPSS puanı ile kamu personeli alacağını yayımladı. Belediyeler ise Zabıta, İtfaiye ve Memur kadroları için 50,55, 60 ve 70 KPSS puanı ile alım yapacağını ilan etti.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,  Alım yapılacak olan kadro için istenilen eğitim seviyesine uygun olmak , Herhangi bir kronik hastalığı veya çalışmaya engel başka sağlık sorunlarının olmaması , Kamu haklarından mahrum olmamak , Sosyal iletişim becerisine sahip olmak, Erkek adaylar için asker ilişiğinin bulunmaması,18 yaşını tamamlamış olmak gibi nitelikler aranır.

Kurumlar için açılan personel alımlarına istinaden başvuru yapmak isteyen vatandaşlar istenilen kurumun web sitesini ziyaret ederek başvurusunu gerçekleştirebilirler. İlgili ilanlara Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim