Nisan ayının ikinci haftasında yayımlanmış olan ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM ) kamu personeli alımı için ilana çıkmıştı. Başvuruların 30 Nisan 2018 tarihi itibari ile başlaması ile birlikte artık son güne gelinmiştir. Başvuru yapacak personel adaylar aşağıdaki nitelikleri taşımaları doğrultusunda başvurularını gerçekleştirebilirler. İşte başvuru şartları ve başvuru bilgileri şöyledir.

Söz konusu ilan ile Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığına sözleşmeli olarak 1 kişilik kadro ile Pilot alımı yapılacak. Adaylardan bu yönde bazı nitelikler aranmakta ve bu nitelikler sonucunda başvuruları kabul edilecektir. Bu doğrultuda adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Pilot Lisansuna sahip olmak, Belirtilen sağlık şartlarını taşımak,

Tip intibak öğretmeni olmak, 1.Pilot (kaptan) statüsünde olmak, Pilot olarak minimum 5000 saat çift motor sabit kanat uçuşu bulunmak,  Ülke genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuş görevlerinde görevlendirilmeyi kabul etmek gibi nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

İlgili ilan için başvurular, 30 Nisan 2018 tarihinde başlamış olup, en geç 04 Mayıs 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular adayların bulundukları İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.