Elazığ İl Özel İdaresi 60 çevre temizliği kadrosunda görevlendirmek üzere işçi alımı yapacağını ve alımlarını toplum yararına program ( TYP ) kapsamında gerçekleştireceğini ilan etti. Bilindiği üzere TYP alımlarında kamu personeli seçme sınavı ( KPSS ) şartı aranmamakta olup, TYP şartlarını taşıyan adayların başvuruları değerlendirilmektedir. Başvuru şartları ve diğer ilan detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Elazığ İl Özel İdaresi 60 işçi alım ilanı yayımladı

Elazığ İl Özel İdaresi işçi statüsünde görevlendirmek üzere ve çevre temizliği işçisi olarak istihdam sağlamak üzere 60 işçi alacak ve bu işçilerin toplam gün sayısı 180 gün olarak belirtilmiştir. Başlangıç tarihi 17 Haziran 2019 olarak açıklanmasının yanı sıra bitiş tarihi ise 16 Aralık 2019'dur.

İşçiler günlük 9 saat görev yapacağı ve ilk etapta işçilerin seçim işlemlerinin noter kurası ile gerçekleştirileceği açıklandı. Noter kurası seçim saatleri ise 10.06.2019 00:00 - 11.06.2019 00:00 olarak bildirilmiştir.

Elazığ İl Özel İdaresi işçi alımı ilanına başvuru sağlamak isteyen adaylar 281409 typ numarası ile Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinden ilana ulaşabilir ve başvuru aşamasına 29 Mayıs 2019 ve 02 Haziran 2019 tarihleri içerisinde geçebilirler.

Başvuru Şartları Nedir?

Adaylar toplum yararına program TYP kapsamında çalıştırılacağı için bu programda belirtilen şartlara haiz olmaları istenmektedir. Bunlar ise; 18 yaşını doldurmuş olmasının yanı sıra emekli aylığı almıyor olması ve öğrenci olmaması istenmektedir. Öğrencilik kapsamından açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç tutulmuş olup, bu statüde öğrenci olanların başvuruları değerlendirmeye alınacaktır. Ayrıca adayların seçim yöntemi KPSS ile olmayıp noter kurası ile belirtilen saatte gerçekleştirilmektedir.