Devlet Personel Başkanlığı tarafından 06 Ağustos 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı bağlı güvenlik müdürlüklerine 657 sayılı devlet memurları kanunun igili maddeleri ve Polis Akademisi Başkanlığı sayfasında yayımlanan Polis Akademisi Öğretim Elemanlığına atama ve yükselme kriterleri çevçevesinde 2 kişilik boş kadro ile Doçent alımı yapacağını belirtti.

Buna gre Polis Akademisi Başkanlığı Kimya alanında Adli Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne 1 kişilik boş kadro ile Doçen alacak ve adayların tamamlaması gereken eğitim ise, Kimya alanında doçent olmak, Kimya Alanın yüksek lisans ve DOktora yapmış olmak, Elektrokimyasal Modifikasyonu ve katerizasyonu ile Uranyum cevheri Zenginleştirme Çalışmaları Konularında akademik faliyette bulunmuş olmaları gereklidir.

Bir diğer pozisyona göre ise Polis Akademisi Başkanlığı, Hukuk alanında Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü'ne 1 kişilik boşluk ile Doçent alacak. Buna göre adayların, Ceza ve Ceza Muhakemesi hukuku alanında doçent olmak, Kamu hukuku alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak, Ceza hukuku genel hükümler, Ceza Muhakemesi Hukuku, Ceza Hukuku Özel Hükümler ve Sınıf Aşan Suçlar konularında akademik çalışmaları bulunması gerekmektedir.

Buna öre adaylar başvurularını Eymir Mah. 49.Sk. PK:06834 Ankara/Gölbaşı Polis Akademisi Başkanlığı- İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü İdari Birimler Bloğu Kat 2 ye başvuru yapmaları gerekmektedir. İlan hakkında daha fazla bilgi almak isteyen adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresi üzerinden detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.