Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz gün yayımladığı ilanlara göre bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda personel alımı yapacağını belirtmişti. Bu kapsamda her iki kadro içinde başvuru süreci başladı ve adaylar başvurularını en geç 21 Şubat 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili ilanın detaylarını aktaracağız. 

İLANLARIN DETAYLARI:

EGM her iki alanda ilan yayımladı. Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre bümnyesine taşra teşkilatları olan Bartın, Bitlis, Kocaeli, Özel Harekat Başkanlığı, Polis Akademisi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Van illerinde 9 kişilik boş kadro ile aşçı alımı yapacağını bildirdi. İlgili ilan Ocak ayında yayımlanmıştı ancak başvuru sayısı yetersiz olduğu için hem KPSS puanı şartı düşürüldü ve hemde başvuru süreci uzatılarak başvurular yeniden alınmaya başlandı.

Bir diğer ilana göre ise Emniyet Genel Müdürlüğü Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan 2020-1 kapsamında Sözleşmeli Pilot unvanında Havacılık Dairesi Başkanlığına 1 (bir) Uçak Pilotu alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- Atanmak istediği unvanla ilgili olarak belirtilen özel şartları taşımak,

- Ülke genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuşlarda görevlendirilmeyi kabul etmek,

- Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak. (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

KADROSUNA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Aşçı Kadrosuna Başvuru Şartları: Ortaöğretim Kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Dallarının, Aile ve Tüketici Hizmetleri AlanıBeslenme ve Ev Yönetimi Dalının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı-Ev Ekonomisi Dalının veya Konaklama ve Seyahat Hizmetleri AlanıTurizm/Otelcilik ve Turizm Dalının birinden mezun olmak ve ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından 50 puan almış olmak şartları aranacak.

Pilot kadrosuna Başvuruar: Pilot olarak minimum 5000 saat çift motor sabit kanat uçuşu bulunmak, Tip intibak öğretmeni olmak. (TRI Type Rating Instructor), 1. Pilot (Kaptan) statüsünde olmak ve sağlık niteliği olarak pilotluk sağlık şartlarını taşıyor olmak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

EGM aşçı alımı ve Pilot alımı için başvuru süreci bu hafta itibari ile başladı ve adaylar başvurularını en geç 21 Şubat 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Başvuru kılavuzu ve başvurular hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

EGM Aşçı Alım İlanı İçin Tıklayınız.

EGM Pilot Alım İlanı İçin Tıklayınız.