Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı duyurusunda personel alımı yapacağını belirtti. Yapılan duyuruya göre Emniyet Genel Müdürlüğü farklı illerde toplamda 25 kişilik boş kadro ile Kadrolu Hizmetli alımı yapacak. Erkek ve Bayan arkadaşlar başvuruda bulunabilirler. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı Şartı aranacak olup en az lise mezunu olmak zorundadırlar. Yani KPSSP94 puan türünden puan aranacaktır. Başvuruda bulunacak kişiler için başvuru süreleri 23 Ocak 2017 tarihi itibari ile başlamış durumda. Başvurular, en geç 27 Ocak 2017 tarihine kadar devam edecektir. 

Adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Sağlık yönetmeliğince belirtilen sağlık şartlarını taşımaları, yapılacak güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilecek olan adaylar, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Herhangi bir ortaöğretim kurumu mezunu olmak şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Başvurusu kabul edilen adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Giriş sınavı neticesinde kadroya alınacaktır. 

Başvuruda bulunacak adaylar en geç 27 Ocak 2017 tarihine kadar başvurularınız gerçekleştrmeleri gerekmektedir. Başvurular, bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır. Adaylardan başvuru sırasında Kimlik belgesi, son altı ay içerisinde çekilmiş olan 2 adet vesikalık fotoğraf, istenilen eğitim durumuna ait diploma/ mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi, KPSS sonuç belgesinin aslı ve fotokopisi belgeleri istenecektir. Ayrıca alımlar, Bitlis 2 adet, Diyarbakır 4 adet, Hakkari 3 adet, Kars 1 adet, Rize 12 adet, Tunceli 3 adet şeklinde dağılmaktadır. Alımlar bu illerde yapılacaktır. Ayrıca ilanın tam metni için Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.