Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde kendi resmi internet sitesinde yayımladığı ilana göre bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışında kadrolu ve sözleşmeli personel yönetmeliği çerçevesinde 657 Sayılı devlet memurları kanunun kapsamında farklı illerde görevlendirilmek üzere Taşra ve merkez teşkilatına kadrolu olarak 54 Hizmetli alımı gerçekleştirecek. İlgili alım için Sınav komisyonunda yapılacak sözlü veya/ve uygulamalı sınav sonucuna göre kadro işlemleri yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

EGM hizmetli alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilen şartları taşımak, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen sağlık şartlarını taşımak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, EGM tarafından yapılacak sözlü veya uygulaması sınavdan başarılı olmak, Herhangi bir ortaöğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, ÖSYM tarafından yapılmış olan 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunu seviyesinde KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına 04 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 08 ŞŞubat 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Kimlik belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf, diploma veya mezuniyet belgesi, KPSS sonuç belgesi ile birlikte şahsen alım yapılacak il emniyet müdürlüğüne personel şubesine şahsen yapılacak.

Ayrıca adayların ilgili sınava katılabilmeleri için KPSS den almış oldukları puana bakılacak ve kadro sayısının 5 katı kadar aday değerlendirilerek sınava davet edilecektir. İlanın Tam Metnine Buraya Tıklayarak ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.