Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılmış olan Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı için başvurular başladı. Söz konusu ilan 06 Şubat 2019 tarihi itibari ile Resmi Gazete'de yayımlandı ve ilgili ilan için detaylar belirtildi. Bu haberimizde sizlere hangi pozisyonlarda alım yapılacağını, Başvuru şartlarını ve nasıl başvuru yapılacağını belirteceğiz.

Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 kişilik kadro ile, 3000 Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticisi, 6000 Sözleşmeli İmam-hatip ve 500 Sözleşmeli Müezzin-Kayyım alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 kişilik boş kadro ile adaylardan, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan KPSS'den Lise mezunları için KPSSP122, Ön Lisans mezunları için KPSSP123 ve Lisans mezunları için KPSSP124 puan türünden en az 50 puan almış olmak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Hafız olmak, Kur'an Kursu öğreticisi için bayan olmak, DİB atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yer alan ortak nitelikleri taşımak, İlahiyat lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak ve hala başkanlık teşkilatında çalışmıyor olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alım ilanına başvurular 07 Şubat 2019 tarihi itibari ile başladı ve adaylar için başvuru ekranı açıldı. Adaylar başvurularını en geç 15 Şubat 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Adaylar başvurularını Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav başvuru programı aracı olan (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden sınav başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli (KKÖ, İ-H, M-K) Alımı (SÖZPER-2019-I) sınav başvuru formunu doldurarak başvurusunu onaylatmak üzere Başvuru tarihleri ve mesai saatleri içerisinde herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. 

İlanın tam metni

Yayımlanacak diğer personel alım ilanlarından anında haberdar olmak için ve diğer ilanlara ulaşmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunza indirerek anında ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız