Ceza Muhakemesi Kanununa Göre Tercüman Listelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik gereğince, 2020 yılına ait Eskişehir Merkez ve İlçe Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Ceza Mahkemelerinde tercümanlık yapacak personel alınacaktır. Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Ceza Mahkemelerinin hangi diller ve işaret dilinde tercüman ihtiyacı olduğu, başvuru şartları ve şekli aşağıda gösterilmiştir.

Hangi Diller İçin Tercüman Alınacak ?

İlgili tercüman alımında 15 farklı alanda personel alımı yapılacak olup alımın yapılacağı alanlar İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, İtalyanca, Rusça, Farsça, Azerice, Kürtçe, Felemenkçe, Peştuca, Bulgarca, Danca, Osmanlıca, Sağır ve dilsizler için işaret dilinde tercüman alımı şeklinde olacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir ?

Adayların tercümanlık için sağlaması gereken şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesine göre düzenlenmiş olan Mavi Kart sahibi olması, başvuru tarihinde fiil ehliyetine sahip olması, en az ilkokul mezunu olması, başvuru tarihinde onsekiz yaşını tamamlamış olması, disiplin yönünden meslekten ya da memuriyetten çıkarılmamış veya sanat icrasından yasaklanmamış olması, komisyonun bağlı bulunduğu il çevresinde oturması veya bir meslekî faaliyeti icra etmesi, başka bir komisyonun listesinde kayıtlı olmaması şartları aranmaktadır.

Başvuru Şekli

Tercüman olarak listeye kaydolmak isteyenler 31/10/2019 tarihine kadar Komisyona veya mahallî Cumhuriyet Başsavcılıklarına bir dilekçeyle şahsen başvuru yapmalıdır. Mahallî Cumhuriyet Başsavcılıklarına verilen belgeler UYAP üzerinden ilgili Komisyona gönderilir.Komisyonlarca hazırlanarak Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına gönderilen listeler birleştirilerek Yargı Mevzuatı Bülteni ve elektronik ortamda yayımlanır.