Çalışma Bakanlığından son dakika personel alımı açıklaması geldi, Toplum Yararına Programı Kapsamında Çalışma Bakanlığına 80 Bin kişi istihdam edilecek! TYP kapsamındaki yapılacak alımlar İŞKUR üzerinden alınacak. İçişleri Bakanlığı, MEB ve Çalışma Bakanlığı ortak işbirliği protokü kapsamındaki alım detayları belli oldu!  

İşte detaylar..

80 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre Toplum Yararına Programı Kapsamında 80 Bin kişi alınacağı belirtildi. Bilindiği gibi TYP alımlarında 1.300 kişi  Kayseri il ve İlçelerinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü şubelerinde istihdam edilmek üzere alımlar başladı. Son başvuru tarihinin 10 Eylül olduğu alımlar için tıklayın

TYP kapsamında 80 Bin personel istihdamının ayrıntıları belli oldu. Buna göre Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile birlikte ortak bir protokol işbirliği imzaladıkları belirtildi. Güvenlik Okul, Güvenli Gelecek protokolü kapsamında 60 bin kişilik ödenek il müdürlüklerine aktarılıacak. 20 Bin güvenlik eğitim koordinasyon görevlisi iiçn ise okul yönetimleri ile okul aile birlikleri yürütülecek. Böylece toplamda 80 bin kişi TYP alımlarından faydanalanacak. 

Başvurular İŞKUR üzerinden okulların açılması ile birlikte başlayacak.Çalışanlara aylık olarak asgari ücret üzerinde ödeme yapılacak. Eğitim ve öğretim dönemi süresinde alımlar çalışma devam edecek. 

İŞİN OLSA