Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan pek çok kuruluş kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce personel alımı gerçekleştirmeye devam ediyor. Yayımlanan alım ilanları hakkında kuruluşlar resmi internet siteleri aracılığı ile bilgi verdiği gibi yine İŞKUR aracılığı ile de pek çok kuruluş alım için ilanlar yayımlamaktadır.

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan büro memuru kadrolarına bakıldığında toplam bin 100 kişilik memur personel alımı yapıldığı görülmektedir. Peki adaylar bu alımlara nasıl müracaat edebilir? Aranan şartlar nedir? Detaylar nedir?

NASIL BAŞVURU YAPILABİLİR

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilanlara bakıldığında bin 100 kişilik büro memuru alımı yapıldığı görülmektedir. Peki ilana nasıl müracaat edilir.

Alımlar tüm Türkiye geneli toplam alım sayısı olmak üzere İŞKUR aracılığı ile özel sektör firmaları için yapılmaktadır. Başvuru yapmak isteyen adayların öncelikle en yakın İŞKUR'a giderek kendi illerinde büro memuru kadrosu için personel alımı yapan firma olup olmadığını sorgulatması ve başvuru yapmasını gerekmektedir.

İNTERNETTEN NASIL BAŞVURU YAPILIR

İŞKUR'a giderek müracaat etmek istemeyen ya da İŞKUR'a gitmeye vakti olmayan adaylar yine internetten de başvurularını yapabilir. Buna göre;

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Yukarıda belirtilen linki takip edecek olan aday linkte belirtilmiş olan pozisyon bölümüne büro memuru yazarak arama yaparsa toplam bin 100 kişilik büro memuru alımı yapıldığını görebilir ve yine bu link üzerinden de adaylar başvurularını yapabilir.