Almanya çok sayıda yabancı işçi alımı yapacak.

Almanya'da 2018 yılındaki yapılan araştırma verilerine göre 1 milyon 600 işçi eleman açığı bulunuyor. Almanya Federal Meclisinde hazırlanan yasa tasarısına göre yurt dışından yabancı işçisi alımının yapılmasına karar verildi.

Almanya Avrupa Birliği ülkelerinden 1974 yılından beridir işçi kabulü yapıyor. Nitelikli İşçi ihtiyacının hat safhaya ulaştığı Almanya'da Avrupa Birliği ülkeleri dışından da işçi personel istihdamları yapılacak. Mecliste oylanan tasarı onaylandı. Buna göre işçi gücü ihtiyacı önemli ölçüde sağlanacak.

HANGİ KADROLARDA İŞÇİ ALIMI YAPILACAK?

Nitelikli işçi gücünün sağlanması için AB ülkeleri dışında personel alımlarında inşaat, bilgi teknolojileri, hasta bakımı, metal işleri gibi alanlarda eğitim almış ve bu alanlarda yetkinliği bulunan personeller alınacak. Adaylar Almanya'ya çalışmaya gelmeden önce bir sözleşme imzalamaları halinde çalışabilmeleri mümkün olabilecek. Adayların yabancı dil şartında Almanya bilmeleri gerekli olacak. Dil bilmeyenler için ise 6 ay süreyle Almanya’da kalabilecekler. Çalışma ve oturma izni iş buldukları takdirde verilecek. Ayrıca yasanın onaylanmasının ardından 2020 yılından itibaren AB ülkeleri dışından işçi alımı gerçekleşmeye başlayacak

Diğer yandan Almanya'da iş bulmak için kendi imkanları ile gelecek nitelikli elemanların ve beraberindeki ailesinin geçimini sağlayabilecek olabileceğini önceden kanıtlaması gerekli olacak. Ayrıca büyükelçiliklerde altı aylık vize verilecek. Almanyaya yabancı işçi alımı için diğer gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA