Adalet Bakanlığının personel ihtiyacının giderilmesi için 15 Bin memur alımı daha yapılacağı açıklanmıştı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adli Yargıda bulunan Hakim ve Savcı alımları için ise 1.100 hakim savcı ataması yapılacağını açıklamıştı. Toplamda 16 Bin'i aşkın sayıda personel alımlarında merakla ilan tarihi bekleniyor. Adaylar merakla adliyelerin ve ceza infaz kurumlarının personel ihtiyacının giderilmesi için açıklanacak olan alımlarda kadro dağılımı nasıl olacağını sormaktalar.

Adalet Bakanlığının taşra teşkilatlarında görev yapan Zabıt Katibi, İcra Katibi, İnfaz ve Koruma Memuru, -İKM- Sağlık memuru, Şoför, Destek Personelleri, yardımcı personeller olmak üzere 20 unvanda alımların yapılması beklenmekte. Bilindiği gibi Bakanlığın adalet komisyonları tarafından hali hazırda devam eden başvurular ile mülakat aşamasına gelen alımların sonrasında aday memur olarak atamaları yakın zamanda yapılabilecek. Yeni ilanların ne zaman açıklanacağı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

EN ÇOK ALIM HANGİ UNVANDA OLUR?

Adalet Bakanlığının Mayıs ayında yapmış olduğu atamalarda oluğu gibi Zabıt katibi, İnfaz ve Koruma Memuru, Mübaşir kadrolarına daha fazla alım yapılmakta. Hâkim ve savcı alımlarında ise 100 idari yargı, 1000 kişi ise adli yargı için hakim-savcı alımı yapılacak. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuruya göre 4 ceza infaz kurumu için naklen personel alımı yapılmakta. Başvuru şartları ise şöyle;

2018 CTE PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI;

Yeni açılan İslahiye (Gaziantep) T Tipi Kapalı ve Açık, Türkoğlu (Kahramanmaraş) 2 Nolu L Tipi Kapalı ile Yalvaç (Isparta) T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları), İskilip (Çorum) Açık ceza infaz kurumlarına ceza evi 1.müdürleri ve denetimli serbestlik 2. müdürleri hariç olmak üzere başvuru yapabilecekler. Başvurular ise 18 Ekim tarihine kadar devam edecek. Atamalar NAS sistemi üzerinden yapılacağı, personellerin NAS puanlarına göre değerlendirme yapılacağı belirtildi.