Kamu kurumlarına gerçekleşmesi beklenen personel alımı ilanlarından bir tanesi de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yapılacak. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk açıklamasında 2019 yılında yapılan mükerrer tercihlerde gerçekleşemeyen alımların atamaları için çalışmaları başlattı. Personeller İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü birimlerinde il müdürlükleri ve diğer taşra birimlerinde görev yapacaklar.

AİLE BAKANLIĞI 1000 PERSONEL ALIMI;

2019-2 KPSS tercihleri gerçekleşen alımlarda sözleşmeli atamalarını ardından gerçekleştirilen 2019-6 atamalarında mükerrer tercihleri atama bekleyen adayların kadrolarda pek çok adayın atanamamasına neden oldu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk açıklamalarında 1000 kadronun boşta kaldığını açıkladı. Daha önce kadro ihdası yapılan unvanlar için yine KPSS tercihleri ile istihdamlar gerçekleşecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 8. maddesi 2. fıkrası ile c bendine göre izinlerin tekrar alınması söz konusu olacak. Bakanlığın açıklamasında 2019-6 atamaları için işlemlerin devam ettiğini de vurguladı. Yeni tercih işlemlerinde KPSS B grubu puan türü esas alınacak. Boş olan kadronun 10 katı kadar aday yazılı yada sözlü sınava alınacak. Başvuru yapacak adayların 657 Sayılı DMK'da belirtilen 4.B maddesi şartlarını taşıyor olmaları gerekecek. Henüz hangi kadrodan ne kadar ve hangi ilde kadro açılacağı belli değil. Açıklamaları aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA