NASA personel alım ilanı açıkladı. Yeni açıklanan yeni bir ilana göre uzay araştırmalarında önemli bilimsel faaliyetler sürdüren NASA'da görev almak astronotlar en az 75 bin Tl maaş alacak.

75 BİN TL MAAŞ VERİLECEK;

Adayların astronot alımlarına başvuru yapabilmeleri için eğitim şartlarında matematik, mühendislik ya da bilim ile ilgili bölümlerinden en az yüksek lisans mezunu olmaları gerekli olacak. Adaylardan pilotluk yapmış olanlarda başvuru yapabilecekler. bu adayların en az 2 yıl iş tecrübesine sahip olması gerekmektedir. Başvuru yapan ve kazanan adaylar için eğitimler düzenlenecek. Adayların bu eğitimlere katılması gerekli olacak.

BAŞVURU TARİHLERİ; NASA Astranot alımlarında başvurular 2 Mart tarihinde başlayacak ve Son başvuru ise 31 Mart 2020 tarihine kadar tamamlanacak. Buna göre ilk kez 1960 yılında başlayan uzay yolculuğunda zorlu görevleri üstlenecek olan personeller için çok sayıda istihdam olacak. Nasa yetkilisinin yaptığı açıklamada Bu yıl düşük Dünya yörüngesindeki Uluslararası Uzay İstasyonunda 20. yılını sürekli olarak sürdürüyoruz ve ilk kadını ve bir sonraki adamı 2024’e kadar Ay’a gönderme yolundayız" dedi.

Ayrıca Nasa tarafından daha önce açıklanan ilgilin ilanlara göre iki yıl boyunca yatarak filim izleyecek adaylar için başvuru aldı. Bu kadrodaki adaylar mikro yer çekimi etkilerini ölçülmesinde yapılacak incelemeler için görevlendirilecekler. Personellere 2 aylık bu süre içerisinde 100 Bin Tl ödeme yapılacak.

ilan detayları için tıklayın