55 KPSS ile kadın erkek 100 itfaiye eri alımı yapılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni açıklanan memur alımı ilanına göre 657 sayılı DMK'nın ilgili maddelerince yeni itfaiye eri alımı yapılacaktır. Bu kapsamda adayların Kamu Personeli Seçme sınavından en az 55 ve üzeri almaları gerekmektedir itfaiyecilik ve yangın güvenliği sivil savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olan ve ile şartlarında C sınıfı sürücü belgesine bulunan adayların kadın ya da erkek adayların yapabilecekleri ifade edildi açıklanan genel başvuru şartları şu şekildedir.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Genel başvuru şartlarına göre 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak gerekmektedir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, TCK 53. maddesindeki belirten suçlardan 1 yıl ve daha fazla hüküm almamış olmak, askerlikle ilişiği bulunmamak, görevini yapmaya engel herhangi bir sağlık yada beden engelinin olmaması, kadrolardaki eğitim şartlarını taşımak, 2018 KPSS puan türünden p93 puan türünde en az 55 puan almak, fiziki şartlarda kadın adayların 160 erkek adaylar 167 santimden uzun boylu olması gerekmektedir. Yaş şartlarında ise 30 yaşını geçmemiş olmaları, adayların sağlık şartlarında yükseklik fobisi olmaması, dar alanlarda ve kapalı mekanlarda kalmaya engel sağlık açısından itfaiye teşkilatının çalışma ve görev yapma esaslarına uyumlu olmak gerekmektedir.

İTFAİYE ERİ ALIMI SINAV VE DEĞERLENDİRME AŞAMASI;

Başvuru yapan adaylar KPSS puan türüne göre sözlü mülakat alınacaklar ve sözü ile uygulama sınavı 12 Ekim tarihinde  Antalya Belediyesi'nin resmi internet sitesi üzerinde duyurulacak. sözlü sınav 15 Ekim 2020 ile 23 Ekim 2020 tarihleri arasında Antalya'nın Kepez ilçesinde belirtilen adreste saat 9'da başlayacak. Sözlü sınavdan başarılı olan ve uygulama sınavına başarı ile geçen adaylar Antalya Belediyesi'nin 100 kişilik itfaiye eri alımı kadrosunda görev yapmaya hak kazanacaklardır. İlan ile ilgili detaylar aşağıdaki başvuru kılavuzundan edinebilirsiniz gelişmeleri İşin olsa ekibi olarak aktarmaya devam edeceğiz.

İLAN KILAVUZU

İŞİN OLSA