2018- 2019 eğitim ve öğretim yılının başlamasın az bir süre kala, üniversite iş ilanları sunulmaya başladı. 4 farklı üniversite, toplamda 197 personel alacağını duyurdu. KPSS şartı olmakla birlikte, farklı alanlarda istihdam için eksik kadrolarını tamamlamayı planlayan üniversiteler, iş alım duyurularını yayınladı.

Hangi Üniversiteler Alım Yapacak?

Ege Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Sütçü İmam Üniversitesi, toplamda 197 personel alıyor. Ege Üniversitesi 33, Necmettin Erbakan Üniversitesi 100, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 29 ve Sütçü İmam Üniversitesi 35 personel alacağını duyururken, bu alımlar arasında farklı pozisyonlar bulunmaktadır.

Akademik kadro, hizmetli ve idari işlerde istihdam edilmek üzere, KPSS Lise, Ön Lisans ve Lisans sonuçlarına göre farklı puanlarla alım yapacak olan üniversite iş alım ilanlarına, üniversitelerin kendi internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Her üniversitenin kendi bünyesine alacağı farklı pozisyonlarda personeller olması, dolayısıyla farklı şartlarda alım yapılacağını da beraberinde getiriyor. Genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, askerlikle ilişiği olmamak, KPSS’den yayınlanan duyurulara göre puan almak, pozisyonlara göre üniversite veya lise diplomasını ibraz etmek gibi şartlar yer almaktadır. Başvuracağınız pozisyonlara göre farklı gereksinimler ve uzmanlık belgeleri veya deneyim şartı da aranmaktadır.

Başvurular Ne Zaman Bitiyor?

Eylül ayında halen daha alımlar devam ederken; son başvuru tarihleri de oldukça yakın.

Ege Üniversitesi 6 Eylül 2018, Necmettin Erbakan Üniversitesi 17 Eylül 2018, diğer iki üniversite için ise; 7 Eylül 2018 son başvuru tarihleri olarak belirtildi. Başvuru yapmayı düşünenlerin elini çabuk tutması gerekiyor. Ayrıca başvuru için, üniversitelere direkt olarak gidilmesi gerekmektedir.