2021 yılının girmesi ile birlikte Kabin Memuru Alımları yapılacak mı sorusu sorulmaya başlandı. Adayların en çok merak ettiği konulardan birisi de THY Kabin Memuru alımları ne zaman yapılacak? Kimler Kabin memuru alımlarına başvuru yapabilecek? İlgili sorularınızın tüm cevaplarını İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

KABİN MEMURU NEDİR?

Kabin memuru, yolcu taşımacılığı yapan hava taşıtlarında yolcuların güvenliği ve konforu ile ilgilenen, gerekli bilgileri onlara ileten, ihtiyaç duyulduğunda pilot ve yardımcı pilotların kokpit dışındaki talimatlarını yerine getiren görevlilerdir. Erkek kabin memurlarına host, kadın kabin memurlarına ise hostes denilir.

2021 YILI KABİN MEMURU ALIMLARI YAPILACAK MI?

Kabin memuru alımları en son 2020 yılında yapılmıştı. Ülkemize gelen Koronavirüs nedeni ile Kabin memuru alımlarına ara verildi. Ancak 2021 yılı itibari ile gevşeme ve yasakların kalkması ile birlikte tekrar ulaşım hızlanacak ve Hava yolu şirketleri personel alımı faaliyetlerine devam edecek. Bu kapsamda Ülkemizde hizmet vermekte olan öncü Hava yolu şirketleri Kabin memuru alımlarına devam edecekler.

ALIMLAR 2022 DE Mİ YAPILACAK?

2021 Yılının son zamanlarına gelmemize rağmen henüz Türk Hava Yolları Gibi şirketlerin Kabin Memuru alımı ilanları yayımlanmadı. Bu kapsamda adayları ilanların 2022 yılına aksadığını düşünmeye başladılar. 

Ancak Hava Yolu şirketleri devamlı olarak aktif kabin memuru alımlarına devam ediyor. Haberimizin devamında ilgili ilanlara ulaşabilirsiniz.

THY KABİN MEMURU ALIMI YAPACAK MI?

Adayların en çok merak ettiği konulardan birisi de Türk Hava Yolları şirketinin ne zaman Kabin Memuru Alımı yapacağıdır. Bu yönde Türk Hava Yolları 2021 yılı için Kabin memuru alımı hakkında bilgi paylaşmadı. Ancak Hava yollarının Türkiye ve Yurt dışı seferlerinin tamamen normale dönmesi durumunda yeni alımlar yapılacaktır.

KABİN MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kabin memuru alımları tecrübeli veya tecrübesiz adaylar içerisinden yapılmaktadır. Aynı zamanda en az lise mezunu Kabin memuru alımı yapılabilmekte olup adaylardan aranan başvuru şartları şöyledir;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • En az Ön Lisans Mezunu Olmak,
  • İyi derecede İngilizce bilgisine sahip ve ikinci bir yabancı dil tercih sebebidir,
  • 30 yaşından büyük olmamak,
  • Bayan adaylarda en az 162cm ve en fazla 175cm boyunda olmak,
  • Erkeklerde en az 170cm ve en fazla 185cm boyunda olmak,
  • Yurtiçi ve Yurt dışı uzun süreli konaklamalı görevlerde engeli bulunmayan

GÜNCEL KABİN MEMURU ALIMI İLANLARI:

Ayrıca özel şirket olarak isim verilmeyen şirketlere Kabin memuru alımları yapılıyor. Bu yönde Kariyer adresi üzerinde yayımlanmış olan Kabin Memuru alımı ilanları şöyledir:

GÜNCEL KABİN MEMURU ALIMLARI: www.kariyer.net/is-ilanlari/kabin+memuru

Yukarıdaki ilgili bağlantıyı kopyalarak tarayıcınıza yapıştırınız. İlgili ilanlara ulaşarak başvuru yapabilirsiniz.

THY Kabin memuru alımları için gelişmelerden anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim