Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından geliştirilen bir projeye göre Türkiye genelinde 12 ilde personel alımı için önemli bir istihdam oluşturacak. Mahir Eller projesi korana virüsün ekonomiye olan eklerinin bir nebze de olsa azaltılmasına yönelik olarak çok önemli bir görev yürütecek. Tepav ve Bursa Ticaret Odası'nın işbirliği ile yürütülen projede geçici koruma altında bulunan Suriyeliler ve Türk vatandaşları mesleki yeterliliğini tespit edilerek desteklemesi ve işveren kaydı, istihdama yönelik olarak farkındalıkların artması için bir hem işverene mali destek programı gerek asgari ücret ödemesini desteklenmesi amacıyla bazı destekle sağlanacak.

143 ALANDA 3 BİN PERSONEL İSTİHDAMI SAĞLANACAK

Proje kapsamında 143 alanda 12 il genelinde ücretsiz belgelendirme ve mesleki eğitim kursları sağlanacak. İş arayan kişiler ücretsiz bir şekilde bu sertifika programlarının yararlanabilecekler. Hem çalışan ve işverenler en önemli avantajları sağlayacak. Vatandaşlarda proje kapsamında meslek yeterlilik ve sertifika sahibi olacaklar.

Yeni yapılan açıklamalara göre şu ana kadar 18000 kişi proje kapsamında değerlendirmeye tabi tutularak 5000 kişi ise teorik ve pratik bilgileri tamamladı ve sınava girdiler. Bu kişiler arasında ise 3500 kişi sertifika sahibi oldu. Türkiye genelinde gerekli eğitimi alan kişiler arasından ise 3000 kişi istihdam sağlanacak.

Mahir Eller projesi hangi illerde uygulanacak sorusunun cevabı ise belli oldu. Bu kapsamda Adana, Gaziantep, Kayseri, izmir, İstanbul, Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Mersin, Mardin, Konya ve Bursa İllerinde mali destek kapsamlı istihdamın artırılmasına yönelik olarak proje uygulanacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim