Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna 6 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Adaylar başvurularını 2 farklı kadroda gerçekleştirebilecekler. Destek Personeli ile koruma ve güvenlik görevlisi alım ilanlarında istenilen genel ve özel şartlar şu şekildedir.

Genel Başvuru Şartları;

Adayların 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki genel şartları taşımaları gerekmektedir.

Yaş şartlarında 18 yaşını doldurmuş olmaları ve 01/01/1987 yılı sonrası doğmuş olmaları gerekmektedir.

Tam teşekküllü hastanelerde alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmek şartı ile mesleğini yapmaya engel bir hastalığının olmaması atamaya hak kazanan adaylardan göreve başlamadan nce istenilecektir.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Özel Şartları;

Eğitim şartlarında önlisans mezunu olmak.

KPSS şartlarında ise; 2020 yılı KPSS P93 puan türünden en az 70 ve üzeri puana sahip olmak,

5188 sayılı kanunda belirtilen şartlarda özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak sertifikanın geçerliğinin son başvuru tarihi itibari ile dolmamış olması gerekmektedir.

Vardiyalı çalışmaya engel bir durumun olmaması, gece gündüz, iç ve dış mekanlarda vardiyalı olarak çalışmaya engel durumun olmaması gerekmektedir.

Erkek adayların 175 kadın adayların 165 cmden uzun boylu olmaları, boy ile kilo arasında farkı 20'den fazla yada az olmaması gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri Nedir?

2 kadrodaki alımlarda başvurular 17 Ocak 2022 ile 23 Ocak 2022 tarihleri arasında alınacaktır.

Destek Personeli Alımlarında lise ve dengi okullardan mezun olan adaylar başvuru yapabilecekler. 2020 yılı kpss p94 puan türünden 70 ve üzeri puana sahip olmak gerekmektedir. Başvuru tarihlerini ve diğer detaylar için ilan kılavuzunu tıklayın

Editör: TE Bilisim