THY pilot alımları başladı. Dünyada ve Türkiye'de bir çok noktada bulunan filosu ile hava yolu taşımacılığında Dünyanın en prestijli kurumları arasında bulunan THY, personel alımlarında da adayların en çok tercih ettiği kurumlardan bir tanesi. Kariyer imkânları ve insan kaynaklarında yapılan alımlar ile pesoneline bir çok olanak sağlayan Türk Hava Yolları, 2. pilot alım ilanı yayımladı. İnsan kaynakları sitesi üzerinden yapılan alımlarda başvuru detaylarını inceledik.

2. PİLOT ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI;

Yetiştirilmek üzere 2. pilot alımlarında adayların, T.C. vatandaşı olmaları, eğitim düzeyinde en az lisans mezunu olmak gerekmektedir. Adli sicil kayıtlarının temiz olması, daha önce THY A.O'den herhangi bir disiplin nedeniyle işten çıkartılmış olmamaları gerekiyor. Ayrıca adayların sağlık şartlarında ise uluslararası sivil havacılık teşkilatının istenilmekte olan sağlık şartlarına sahip olmaları SHGM tarafından yetki verilmiş olan hastanelerden temin edecekleri sağlık raporu ile belgelendirmeleri istenilmekte.

Erkek adaylar için: askerliklerini tamamlamış olmaları ya da en az 2 yıl tecil ettirmiş olmaları gerekiyor. Fiziki şartlarda ise 165 ile 195 cm aralığında beden kitle endeksleri uygun, 20 ile 30 Aralığında olmak gerekmektedir.

Bayan adaylar için: Kitle beden endeksinde 20 ile 30 aralığında ve 160 cm ile 195 cm boy aralığında olan adayların fiziki şartları taşıdıkları belirtiliyor.

YABANCI DİL BENGESİNDE ESNEKLİK

Yabancı dil şartı : Adayların yabancı dil için istenilen şartları taşımaları istenilmekte. bu şarlarda 2 yıl içerisinde minimum TOEFL (IBT) : 75 (speaking : min.20) IELTS (Akademik) : 6 (speaking : min.6) almak isteniliyor. Ayrıca yapılan açıklamada yabancı dil belgesi bulunmayanlar için dil belgesi tamamlamaları için süre tanılanacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular sadece internet sitesi üzerinden yapılacak. Dil belgesi olanlar fiziki şartların ölçümü için ve evrakların teslimi için çağırılacaklar. Dil belgesi olmayan adaylar THY A.O. açmış olduğu dil sınava girmeleri istenilecek. Başvuru için aşağıdaki linki kopyalayıp, tarayıcıya açabilirsiniz.

Başvuru için : https://goo.gl/742K4F