Türk Hava Yolları Personel alımı yapacak. 2023 yılı Personel alımı hedefi belli olan THY bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2600 Kabin Memuru alımı yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda THY kabin memuru alımı için aranacak şartlarda adaylar tarafından merak konusu oldu. İşin Olsa ekibi olarak sizlere THY kabin Memuru alımı hakkında tüm bilmeniz gerekenleri aktaracağız.

2023 Yılı 2600 Kabin Memuru Alımı Yapılacak!

THY 2023 yılı personel alımı faaliyetleri açıklandı. Geçtiğimiz gün THY Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı açıklamada 2600 Kabin Memuru alımı yapılacağını bildirdi. Yapılan açıklama;

"2003'te bizim kabin memuru sayımız 1.579'du. 2022'ye geldiğimizde 8 kat büyüyerek 12 bin 841 kabin memurumuz var hali hazırda çalışan. Önemli bir rakam vereyim, biz 2023 yılında 2 bin 600 yeni kabin memuru alacağız."

dedi. Buna göre Kabin Memuru alımı için detaylar belli olmaya başladı.

Kadın Erkek Kabin Memuru Alımı Bekleniyor!

THY bünyesine genellikle Kadın adaylardan alım yapıyor. En son yapılan alımda hem kadın hem erkek adyalardan başvuru alınmıştı. 2023 yılında da Kadın Erkek adaylardan başvuru alınması bekleniyor.

Kabin Memuru Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

Kabin memuru olmak isteyen adaylar öncelikle Güler yüzlü, İletişim becerisi yüksek, Ekip çalışmasına yatkın, Dinamik olmaları gerekmektedir. Bu özelliklere sahip olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Ayrıca bunun dışında Genel şartlar, Boy Şartı, Sağlık Şartı, Yabancı Dil şartı, Yaş Şartı, Eğitim Şartı, Fiziki Görünüş şartı gibi nitelikler aranacaktır. Tüm bunları sağlayan adaylar başvuruda bulunabilecekler.

Genel Başvuru Şartları Ne Olacak?

THY Kabin Memuru alımına başvuru için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir problemi olmamak, Herhangi bir adli sicil ve arşivi olmamak, - Daha önce görev yapılan Hava yolu şirketinden veya THY Anonim Şirketinden Disiplin cezası veya sağlık nedenleri ile ayrılmamış olmak " şartları aranacaktır.

Boy Şartı Nedir?

Kabin Memuru olabilmek için Kadın Adaylarda 160-180 cm arası, Erkekler adaylarda ise 170-190 cm arası boya sahip olmak (Boy-kilo ölçümleri, Türk Hava Yolları veya Türk Hava Yolları’nın belirleyeceği kurum/kuruluş tarafından yapılmakta olup Ortaklığımız tarafından belirlenen oranlara uygun olmalıdır.)

Sağlık Şartı Nedir?

  • Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızdan işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) yetkilendirilmiş Havacılık Tıp Merkezlerinden sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları istenecektir.
  • THY AO Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimleri “İşe Giriş Muayenesi” sırasında (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezinden verilmiş uçuşa uygun olduğuna dair rapor olsa bile) THY AO iç prosedürleri çerçevesinde ek tetkik ve muayene yaptırılmasını isteyebilir.
  • THY AO, belirlemiş olduğu işe giriş sağlık kriterleri çerçevesinde (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezinden verilmiş uçuşa uygun olduğuna dair rapor olsa bile) adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir. Aday işe başlatılmaması halinde herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.
  • Adaylar işe giriş muayenesi sırasında geçmiş tüm sağlık bilgileri hakkında (ilaç kullanımı, ameliyat, doğumsal bozukluklar, bel, boyun rahatsızlıkları, böbrek taşı, yaralanmalar, hastalıklar vb.) doğru beyanda bulunmak zorundadır. İşe başlatılması sonrasında geçmişinde olduğu ve beyan etmediği tespit edilen adaylar için uygulanacak idari süreçte hak iddiasında bulunamaz.
  • THY AO’da Kabin Memuru olarak görev yapmaya engel teşkil eden sağlık koşulları hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen tıklayınız.
  • Değerlendirme süreçleri olumlu sonuçlanan adaylarımızdan, göreve başlama aşamasında Ortaklığımızın uçuş operasyonlarını etkilemeyecek şekilde COVID-19 (içerik ve süre olarak Sağlık Bakanlığının bağışık olarak kabul ettiği) aşılarını, Menenjit (Konjüge Meningokok Serogrup A Aşısı), Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak (KKK) ve Sarı Humma aşılarını tamamlamış olmaları gerekmektedir

Yabancı Dil ( İngilizce ) Biliyor Olmak Şart!

Başvuru yapacak adayların mutlaka İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih sebebidir.)

Eğitim Şartı:

Alımlar en az lise mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecektir. Bunun dışında Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylarda başvuru yapabileceklerdir.

Fiziki Görünüş ( Üniforma ) Şartı:

Adayların Türk Hava Yolları tarafından verilecek olan Üniformayı giydiklerinde vücudunda görünecek yerlerde herhangi bir leke bulunmamak. Yani dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Türk Hava Yolları Kabin Memuru alımı için süreç 2023 yılı başlayacak. geçmiş yıllarda yapılan alımlardan öne çıkılarak İşin Olsa ekibi olarak THY kabin Memuru alımı ilanını 2023 Şubat ayında yayımlanmasını bekliyoruz.

BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU! İLANDAN HABERDAR OLMAK İSTEYENLERDE İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRDİ! SEN YAPTIN MI?

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

2023 Yılı Kabin Memuru Maaşları Ne Kadar Olacak?

THY Kabin Memuru maaşları her zaman merak konusu omuştur. Ancak daha önceden de THY'den gelen açıklamaya göre Kabin Memuru maaşları 17 Bin TL olarak bildirilmiştir. Buna göre,

En Düşük Kabin Memuru Maaşları: 17.000 TL

En Yüksek Kabin Memuru Maaşları: 20.000 TL

Ortalama Kabin Memuru Maaşları: 18.000 TL