Türk Hava Yolları 2022 yılı kabin Memuru alımı ilanını yayımladı. Uzun zamandır beklenen ilan sonunda yayımlandı ve THY bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1000 kişilik kontenjan ile Kabin Memuru Alımı yapacağını açıkladı. Bu doğrultuda başvuru ekranı açılmış olan ilan için detayları sizlerle paylaşacağız.

THY Kabin Memuru Alımı İçin Merak Edilenler Nedir?

Türk Hava Yollarında görev yapmak üzere Kabin memuru alımı ilanı oldukça fazla ilgi aldı. Adayların konu hakkında Merak ettiği tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

* THY Kabin Memuru Alımına Erkek Adaylar Başvuru Yapabilecek Mi?

* Kabin Memuru Olmak İçin İlk Beklenen Özellikler Nedir?

* THY 2022 Yılı Kabin Memuru Alımı Kontenjan Sayısı Nedir?

* Kabin Memuru Alımı Başvuru Şartları Nedir?

* 2022 Kabin Memuru Maaşarı Ne Kadar?

* Aday Değerlendirme Süreci Nasıl Yapılacak?

* THY Kabin Memuru Alımı Başvurusu Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

tüm bu merak ettiğiniz konuları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle bu haberimizde paylaşacağız.

THY Kabin Memuru Alımına Erkek Adaylar Başvuru Yapabilecek Mi?

Türk Hava Yollarında çalışan Erkek kabin memurları da bulunsa da bir çoğu Kadın adaylardan oluşmaktadır. Bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Kabin Memuru alımı yapılacak olup 2022 Yılı Şubat ayı ilanına sadece Kadın Adaylar başvuruda bulundu. Ancak şimdi yayımlanan ilan ile Erkek Adaylarda başvuru yapabilecekler.

Kabin Memuru Olmak İçin İlk Beklenen Özellikler Nedir?

Türk Hava Yolları ( THY ) Kabin Memuru alımı için adaylardan öncelikle ve her zaman beklentisi, Güler yüzlü, İletişim becerisi yüksek, Ekip çalışmasına yatkın, Dinamik olmak niteliklerini alacaktı. Kabin memuru adaylarının kritik noktası her zaman yolcuları memnun etmektir.

THY 2022 Yılı Kabin Memuru Alımı Kontenjan Sayısı Nedir?

THY 2022 yılı için 1000 Kabin Memuru Alımı müjdesi verdi. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Porf. Dr. Ahmet Polat bu kapsamda açıklamada bulunarak 1000 kişilik boşluk ile Erkek Kadın adaylar içerisinden alım yapılacağını açıkladı.

Kabin Memuru Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Adayların en çok merak ettiği konulardan birisi de başvuru şartları oldu. Türk Hava Yolları resmi kariyer adresi üzerinde de belirttiği üzere adaylardan öncelikle en az lise mezunu olmak, 30 yaşından gün almamış olmak, Fiziki koşulları ve sağlık koşullarını sağlıyor olmak gereklidir. Bu kapsamda adaylardan,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya Mavi kart sahibi olmak,

- Adli Sicil Kaydı veya arşivi olmamak,

- Daha önce görev yapılan Hava yolu şirketinden veya THY Anonim Şirketinden Disiplin cezası veya sağlık nedenleri ile ayrılmamış olmak,

Yaş Şartı Nedir?

Adayların 38 yaşından gün almamış olmaları gereklidir. Bu yönde 1 Ocak 1984 ile 31 Aralık 2002 tarihleri arasında doğmuş olmak gereklidir.

Yabancı Dil Gerekiyor Mu?

Kabin Memurluğu için en önemli kriterlerden birisidir yabancı dil. Bu kapsamda THY'de adaylardan çok iyi derecede İngilizce Diliyor Olmak şartı arayacak ve eğer ikinci bir yabancı dil biliyorsa tercih sebebi olacak.

Eğitim Seviyesi Ne Olacak?

Şartlarda En az lise mezunu olmak belirtiliyor. Ön Lisans ve lisans mezunu olan adaylarda başvuru yapabilecektir.

Boy Şartı Nedir?

Kadınlar için 160-180 cm arası, erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (Boy-kilo ölçümleri, Türk Hava Yolları veya Türk Hava Yolları’nın belirleyeceği kurum/kuruluş tarafından yapılmakta olup Ortaklığımız tarafından belirlenen oranlara uygun olmalıdır.) 

Fiziki Görünüş ( Üniforma ) Şartı:

Adayların Türk Hava Yolları tarafından verilecek olan Üniformayı giydiklerinde vücudunda görünecek yerlerde herhangi bir leke bulunmamak. Yani dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak.

Sağlık Şartı Nedir?

THY Kabin Memuru olabilmek için sağlık açısından herhangi bir problemi olmamak, Uçuşlarını engelleyecek bir sağlık sorunu olmamak gereklidir. Sağlık maddeleri şöyledir;

2022 Kabin Memuru Maaşları Ne Kadar?

2022 yılı için kabin Memuru maaşları değişiyor. Son zamanlarda yapılan zamlarla birlikte maaşlarca ciddi bir değişme oldu. Ortalama THY Kabin Memuru Maaşları 7000 TL İle 10000 TL arasındadır. Maaşlar tamamen nitelik, Eğitim seviyesi ve tecrübeye göre değişiklik gösteriyor.

Ancak Kabin Memuru Maaşları hakkında bilgi verecek olursak;

En Düşük Kabin Memuru Maaşları: 17.000 TL

En Yüksek Kabin Memuru Maaşları: 20.000 TL

Ortalama Kabin Memuru Maaşları: 18.000 TL

Aday Değerlendirme Süreci Nasıl Yapılacak?

Online İngilizce Testi

THY AO İngilizce Sınavı

Online Yetkinlik Envanteri

Online 2.Yabancı Dil Testi (Varsa)

Mülakat Süreçleri: Belge Kontrolü, İngilizce Mülakatı, Boy-Kilo Ölçümü, Dövme ve Yara izi Kontrolü, 2. Yabancı Dil Mülakatı(Varsa), Kurul Mülakatı, Psikolog Görüşmesi

THY Kabin Memuru Alımı Başvurusu Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Koronavirüs Sebebi ile uzun zamandır alım yapılmıyordu. Ancak 2022 yılı için uçuşların başlaması ile yeni personel adaylarına ihtiyaç duyulmuştur. Şubat ayında 1000 kabin Memuru alımı yapılmıştı. Eylül ayında da yayımlanan ilan ile 100 Kabin memuru alımı yapılacak.

Türk Hava Yollarına başvurular sadece İnternet adresi üzerinden yapılacak. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvurularınıza 9 Eyllü 2022 tarihi ile başlayabilirsiniz. Son başvurular ise tamamen THY kontenjanına bağlıdır.

BAŞVURU EKRANI

2022 Yılı Kabin Memuru Başvuru Ekranı: https://apply.turkishairlines.com/ilan.aspx?n=e39d33e6-5cf4-4af2-ac6b-ae57ec626db3

Yukarıdaki bağlantıyı kullanarak " Yeni Başvuru " seçeneğine tıkladıktan sonra Daha önce üyeliğiniz yoksa "Yeni Aday " seçerek başvuru işlemlerini takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim