Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile şeker fabrikalarına bin 500 işçi alımı gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Bunun üzerinden birçok kişi başvuruda bulunmuş ve merakla çekim ve başvuru sonuçlarını beklemeye başlamıştı. İşte kura ve başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve alıma ilişkin diğer detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Başvurular Dün Bitti

İlgili alım için başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılmış olup31 Aralık 2019 tarihi itibari ile başlayan başvurular 06 Ocak 2020 tarihinde sona ermişti. Kura çekimi ile ilgili ise kurumun internet sitesinde yayınlanan son duyuruda sonuçlar ile ilgili açıklama yapıldı.

Kura Çekimi Ne Zaman?

Kurumun internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada “Şirketimiz bünyesinde bulunan fabrikalarımıza alınacak elemanların ilamındaki "Başvurularda Aranacak Genel Şartlar" ın 3. maddesinde ortaöğrenim için taleplerin noter huzurunda ve il düzeyinde çekilecek kura ile belirleneceği belirtilmişti. Ancak yapılan araştırmada fabrikalarımızın bulunduğu il/ilçelerdeki teknolojik alt yapının dijital kura sistemi için yeterli olmadığı anlaşıldığından; Noter huzurunda Kura çekiminin 21.01.2020 tarihinde Ankara'da "Dijital Kura Sistemi" ile yapılmasına karar verilmiştir. Kura yeri ve saatine ilişkin duyuru daha sonra bildirilecektir. İlgililere ilanen duyurulur” açıklaması yapıldı.

Kura Sonucu Sitede Yayınlanacak

Kura çekimi sonucu oluşan listede yer alan adaylar kurumun http://turkseker.gov.tr internet sitesinde de ilan edilecek olup, duyuru tebliğ mahiyetinde olacağından ayrıca adaylarayazılı tebligat yapılmayacaktır. Ayrıca değişiklik olması halinde kurumun http://turkseker.gov.tr internet adresinde gerekli duyuru yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim