Sağlık Bakanlığı kendi internet sitesindeki yayımlamış olduğu ilana göre bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı alanlarda alım yapacağını açıkladı. Söz konusu ilan ile Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdülüğü ile AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu arasında imzalanan Doğrudan Hibe sözleşmesi kapsamında Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Sağlık Tatüsünün ve Türkiye Vumhuriyeti tarafından sunulan ilgili himetlerinin geliştirilmesi projesi kapsamında görevlendirilmek üzere toplam 7 kişilik boş pozisyon ile Kamu Personeli alımı yapacaktır. İlgili Personel Alımı ilanı Sağlık bakanlığı tarafından duyurulmuş olup adaylar başvurularını başvuru şartlarına göre gerçekleştirecektir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Sağlık Bakanlığı yayımladığı ilana göre toplamda 7 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti. Buna göre 5 kişilik kadro ile AB Finanas Asistanı ve 3 Kişilik kadro ile AB Tahakkuk ve Bordo Asistanı olmak üzere 7 kişi alacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sağlık Bakanlığı personel alım ilanına başvuru yapacak adyalar mutlaka başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Bu sebeple adaylardan her kadro için ayrı nitelikler aranmakta olup aşağıda pozisyonuna göre aranan niteliklere ulaşabilirsiniz.

AB Finans Asistanı Poziyonu İçin Aranan Özel Şartlar:

Bu kadroya başvuru yapacak adaylar, Üniversitelerin, Finans, Bankacılık, Ticaret, Muhasebe, Uluslararası İlişkiler, İktisat, İşletme, Maliye, Ekonomi veya bunlara denkliği olan Lisans mezunu olmak, Kadrouna göre en az 5 yıl deneyimi olmak, Sinans alanında en az 3 yıl deneyimi olan, Bu yönde en az 1 yıl çalışmış olmak, iyi derecede ingilizce ve Türkçe bilmek, İletişimi güçlü olmak, MS Office programlarında deneyimli olmak ve İyi derecede raporlama becerisine sahip olan adaylar başvuru yapabilirler.

AB Tahakkuk ve Bordro Asistanı Pozisyonu İçin Aranan Özel Şartlar:

Bu pozisyona başvuru yapacak adaylardan Sağlık Bakanlığı, Üniversitelerin Finans, Ekonomi, Muhasebe,İktisadi ve İdari Bilimler, İnsan Kaynakları Yönetimi veya Mühendislik bölümlerinden mezun veya denkliği olan Lisans derecesinde mezun olmak, İletişimi gücü kuvvetli olan, En az 3 yıl genel iş deneyimi olan, Bu yönde en az 1 yıl çalışmış olmak, MS office programını kullanabilmek, İyi derecede Türkçe, İngilizce veya Arapça bilmek ve ERP uygulamaları (Logo, SAP vb.) kullanabilmek tercih sebebidir. Bu şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularını en geç 09 Mart 2018 tarihi saat 17:00 a kadar yapmaları gerekmektedir. Bu nedenle ilana başvurular, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Özgeçmiş CV formatını elden veya posta yolu ile Sağlık Mahallesi A. Adnan Saygun 2 Cad No: 55 G Blok K:1 Oda No:6 06100 Sıhhiye Çankaya/Ankara /Türkiye adresine teslim etmeleri gerekmektedir. Posta yolu ile yapılacak başvurularda herhangi bir gecikmede adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Başvuru işlemi sonrasında adaylar Mülakat yeri ve tarihi www.saglik.gov.tr ve www.sihhatproject.org web adresileri üzerinden takip edebilirler.

İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayabilirler. Ayrıca sizlere aşağıda paylaşacağımız bağlantı sayesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana ve ingilizce hazırlanmış CV Formatına ulaşabilirler.

https://goo.gl/687bQ6