Sağlık Bakanlığı personel ataması hakkında yayımladığı duyuruya göre bünyesine Atama kurası ile alımını yapacağı personel adayları için talep toplama süreci başladı. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre farklı alanlarda atamalar için Kontenjan talep toplama duyurusu yapıldı. Adaylar talep oluşturarak atama için bir adım atabilirler.

Talep Toplama Duyurusu Nedir?

Sağlık Bakanlığı her yıl yayımladığı farklı aralıklarlar İlk Defa ve yeniden Atama kurası ile bünyesine personel alımı yapıyor. Bu kapsamda Bu atamalara katılmak isteyen adaylar bu talebi bakanlğa ileterek önlerindeki emngeli kaldırabileceklerdir.

Hangi Alanlarda Atama Kurasu Yapılacak?

Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek Madde 1 ile 10.07.2015 tarihli ve 29412 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, uzman diş tabibi ve tabip unvanlarında talep toplanacaktır. (Diş Tabibi ve Eczacı unvanındaki kişiler talep bildirmeyecektir.)

Talep Toplama Süreci Başladı!

Talep oluşturmak isteyen adaylar en geç 31 Ocak 2023 tarihine kadar talep oluşturacaklardır. Söz konusu yapılacak talepler, sadece münhal yer tespit çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla kullanılacak.

Talep bildirimi E-Devlet şifresi ile Personel Bilgi Sistemine (https://pbs.saglik.gov.tr/) giriş yapıldıktan sonra, ana sayfada yer alan Talep Oluştur butonuna basılarak açılacak ekranda istenilen bilgiler doldurularak kaydedilecektir.

Buradan Talep Oluşturabilirsiniz: https://yhgm.saglik.gov.tr/TR-94603/2023-yili-ilk-defa-ve-yeniden-atama-kurasi-icin-talep-toplama.html

Atama Kurası İle Personel Alımı İlanı Ne Zaman Yayımlanacak?

Kura başvurusu için, ilan metni ve kura takvimi https://yhgm.saglik.gov.tr adresinde yayınlanacak olup, kuraya ilişkin usul ve esaslar ilan metninde belirtilecektir. Kura başvuruları Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden ilan metninde belirtilen tarihler arasında yapılacaktır.