Sağlık bakanlığı personel alımı ilanı 2019 yılının belkide en çok merak edilen ilanlarından oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yıl başında yaptığı açıklamada 2019 yılı için toplamda 29 bin 689 personel alımı yapılacağı belirtmişti. Açıklamaların ardından İlk ilan yani 12 bin personel alımı ilanı yayımlanmıştı. Adaylar başvuru işlemlerini tamamladı ve sıra 2019 yılının ikinci alımına geldi. Peki detaylar nedir? Yeni gelişmeler nedir? İşte detaylar.

17 BİN 689 PERSONEL ALIMINA YOĞUN TALEP VAR!

Sağlık Bakanlığı personel alımı en çok aranan konulardan birisi oldu. Geçtiğimiz aylarda 12 bin personel alımı ardından ikinci alım olan 17 bin 689 personel alımı ilanı aranmaya başlandı. 2019 yılı 2. Dönem Sağlık bakanlığı alımları ilkine göre sayının yüksek olması adayları bir hayli heyecanlandırdı. Bu bağlamda adaylar büyük merakla ilanın yayımlanmasını bekliyor.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı personel alımı, Sağlık Fizikçisi 6, Teknisyen 606, Sosyal Çalışmacı 246, Biyolog 16, Çocuk Gelişimi 30, Fizyoterapist 200, İş ve Uğraşı Terapisti 20, Odyolog 20, Sağlık Teknikeri 6 bin 345, Hemşire 7 bin 525, Ebe 2 Bin 182, Dil ve Konuşma Terapisti 20, Diyetisyen 131, Perfüzyonist 40, Psikolog 300 olmak üzere toplamda 17 bin 689 kişilik kadro ile personel alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Sağlık Bakanlığı personel alımına başvuru yapacak adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca alımlar en az lise mezunu olan adayları kapayacak ve bu yönde, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURU TARİHLERİ KESİNLEŞTİ!

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı 2. Dönem atamalarında alım sayısının 17 bin 689 olması ile adaylar büyük merakla ve ilgiyle ilanın yayımlanmasını bekliyorlar. Bu yönde Bakan Fahrettin Koca yeni açıklamalarda bulunuyor ve yeni cevaplar veriyor.

Geçtiğimiz gün bütçe görüşme komisyonunda Aylin Önder Cesur tarafından Bakan soru soruldu ve soruda sağlık bakanlığı atamalarının ne zaman yapılacağı ve adayların beklediğini gençlerin durumu iyi olmadığını belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise atamaların 15 gün içerisinde duyurulacağını belirtti. Daha önce verilen cevaplar ve açıklamalardan çıkılacak sonuca göre ilan Kasım ayının son günlerinde veya Aralık ayının ilk günlerinde yayımlanacak.

İLANDAN HABERDAR OLMA:

Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandığında ilk sizin haberiniz olmasını istermisiniz. öyleyse İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek ilandan anında haberdar olabilirsiniz. Eğer diğer adaylarla tartışma yapmak veya fikir alışverişi yapmak istiyorsanız İşin Olsayı Sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz. Sosyal medya ve uygulama bağlantılarımız aşağıda yer almaktadır.