PTT 2021 yılı Personel Alımı Yapacak Mı?

EN çok aranan ilanlar içerisinden olan PTT personel alımı ilgi görmeye devam ediyor. Bir yandan ilanın yayımlanmaması ile birlikte beklentiler artarak şartlar bekleniyor. Geçtiğimiz alımlarda adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyorken yapılacak yeni personel alımlarından PTT Personel Alımında KPSS Şartı netleşti. Peki Yayımlanan PTT Personel Alımı yönetmeliğine göre adaylardan aranan şartlar ne olacak? KPSS Şartı nedir?

İLAN HALA BEKLENİYOR!

PTT Personel alımı ilanı 2012 yılında en çok aranan ilanlardan birisi olmuştur. Ayrıca en son personel alımları 2018 yılında yapılmış olup adayların 3 yıllık bir bekleyişi vardır. En son PTT Personel Alımı 5 bin kişilik kontenjan ile yapılmış olup üzerinde çok fazla haber yapıldı. 50 bin kişi alınacak, 5 bin kişi alınacak gibi haberler yapılmıştı. Hala ilanın yayımlanmaması adayları karamsarlığa götürdü.

PTT İLANINI BEKLEYEN ADAYLAR BURADA! TIKLA SENDE KATIL VE FİKİRLERİNİ PAYLAŞ

PERSONEL ALIMI İLANI NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Öncelikle PTT Personel Alımı hakkında herhangi bir resmi açıklama bulunmamaktadır. Ancak yapılan haberler ve Resmi Gazetede yayımlanan PTT Personel alımı yönetmeliği 2021 yılında personel alımı yapılacağını işaret etmektedir. İlanın Yaz sonunda yayımlanması beklentiler arasında.

KPSS ŞARTI NETLEŞTİ!

PTT Personel alımı için remi gazetede Sözleşmeli Personel Alımı hakkında yönetmelik yayımlanmıştı. İlgili yönetmeliğe göre daha önce KPSS şartının aranması ile yeni yapılacak personel alımlarında KPSS şartını aranacağı bildirildi. Bu kapsamda, Pozisyon ve ihtiyaç durumuna göre personel alımı, KPSS sonuçlarına göre yapılan sınav sonucunda başarılı olanlardan veya PTT’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda 19 uncu maddede belirtilen şartları sağlayan deneyimli kişiler arasından yapılır. Adayların KPSS'den Asgari seviyede puana sahip olmaları gerekmektedir.

HANGİ KADROLARDA ALIM BEKLENİYOR?

PTT açtığı yeni şubelerinde ve birimlerinde görevlendirmek üzere daha önce yaptığı pozisyonlara ek olarak yeni pozisyonlarda personel alımı yapması bekleniyor. Daha önce yapılan alımlar, Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı, PTT Uzman Yardımcısı ( Hukuk, Mütercim Tercümanlık, Endüstri Mühendisliği) Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ( Sigortacılık, Bankacılık, Pazarlama, Lojistik, Firma Elemanı) Postacı, Postacı ( Firma Elemanı ) kadrolarında olmuştu.

Editör: TE Bilisim