PTT'nin geçtiğimiz yıl toplu şekilde binlerce personeli istihdam edeceğini duyurup ilan yayınlamasının ardından neredeyse tam 1 yıl geçti ve bu dönemde de yine alım yapılması bekleniyor. PTT ile ilgili yetkili ağızlardan yapılan açıklamalara göre önümüzdeki dönemde binlerce PTT personeli emekliye ayrılacak. Bu kapsamda emekliye ayrılacak personellerin yerine yenileri alınacak, ayrıca yeni hizmetlerin kapsamının genişletilmesi itibariyle istihdam sahası da genişleyecek.

PTT ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

PTT 2019'un 1'nci döneminde ne zaman alım yapacağıyla ilgili açıklama yapmadı, ancak önümüzdeki dönemde konuyla ilgili net bir açıklama yapılması bekleniyor. PTT'nin konuyla ilgili açıklamasının ardından gerekli güncellemeleri sizlerle paylaşacağız.

GEÇTİĞİMİZ YIL 60 BİN KİŞİLİK AÇIK OLDUĞU AÇIKLANMIŞTI

PTT'nin istihdam imkanlarıyla ilgili geçtiğimiz yıla ilişkin yapılan bir açıklamada hali hazırda 40 bin çalışanı olan PTT'nin 60 bin çalışana daha ihtiyacı olduğu duyurulmuştu. Bu kapsamda atılan ilk adım geçtiğimiz yılın Mayıs ayında 5 bin personelin göreve alınması olmuştu.

AFYON TOPLANTISINDA AÇIKLAMA YAPILDI

PTT'nin istihdam açığını kapatmak için 55 bin personele daha ihtiyacı var. Afyon'da düzenlenen toplantıda yapılan açıklamada PTT'nin 2023 yılına kadar 5 bin personeli daha emeklilik nedeniyle görevden ayrılacak ve PTT'ye 60 bin personel alınması gerekecek.