Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere geçtiğimiz günlerde personel alımı ilanı yayımlamıştı. Söz konusu ilan için başvurular Temmuz ve Ağustos aylarında alınmıştı. Merakla başvuru sonuçlarının açıklandı.

Bakanlık bünyesindeki eksikliği gidermek için Kapadokya Alan Başkanlığına farklı kadrolarda KPSS Puanı ile veya KPSS Puanı olmaksızın personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Bu kapsamda başvurular değerlendirilek sonuçlar açıklanmıştır.

Başvuru Alınan Kadrolar Hangileridir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 52 kişilik kadro ile KPSS Li ve KPS Siz personel alımı yapacağını bildirmişti. Buna göre,

KPSS Puanı İle, 1 Avukat, 4 Mühendis, 4 Mimar, 1 Şehir Plancısı, 1 Arkeolog, 1 Müze Araştırmacısı, 4 İdari Uzman, 1 Grafiker, 2 Restoratör, 10 Büro Görevlisi, 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 2 Teknisyen ve 3 Destek Personeli alınacak.

KPSS Şartı Aramadan,  2 İç Denetçi, 3 Mühendis, 1 Peyzaj Mimarı, 4 Mimar, 1 Şehir Plancısı, 4 İdari Uzman alınacak.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapıldı?

KPSS Puanı ile yapılacak başvurularda KPSS puan sırası ele alınacak olup en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama kullanılacaktır. Kadro sayısının 4 katı kadar aday değerlendirilecektir.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 52 personel alımı başvuru sonuçları açıklandıç 25 Temmuz - 8 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınan başvurular için sonuçlar 19 Ağustos 2022 tarihinde duyurulmuştur. Adaylar, başvuruların değerlendirme sonuçlarına https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden ulaşabileceklerdir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Başvuru durumlarını “Başvuru Onaylandı” olarak gören adaylar, yer ve tarih bilgisi daha sonra bildirilecek olan Sözlü Sınava girmeye hak kazanmıştır.

SONUÇ SORGULAMA EKRANI: https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

İLANIN TAM METNİ