Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. KPSS şartı olmaksızın yayımlanmış olan ilana göre farklı kazı başkanlıklarında görevlendirilmek üzere İşçi Alımı ve Personel Alımı yapılacak. Söz konusu yayımlanan ilana göre Bakanlığa bağlı olan Kazı Başkanlıkları Müdürlükleri farklı kadrolarda personel alımı yapacaklar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 yılı personel alımı kapsamında olmak üzere personel alımı ilanları yayımlanıyor. Bu yönde alım yapacak kazı başkanlıkları, Şehirler ve kontenjan dağılımı detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Alım Yapılacak Şehirler ve Kazı Başkanlıkları İle Kontenjan Dağılımı:

  • İzmir Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes Kazısı: 25 Beden İşçisi, 6 Mutfak ve Temizlik, 30 Arkeolog, Restoratör, Mimar olmak üzere toplamda 61 Personel Alımı yapılacak.
  • İzmir Kemalpaşa Ulucak Höyük Kazı Başkanlığı: 10 Kazı İşçisi alınacak.
  • Denizli Laodikeia Kazı Başkanlığı: 5 İşçi alınacak.
  • Çankırı Kazı Başkanlığı: 10 Antroploloji İşçisi Alınacak.
  • Diyarbakır Müze Müdürlüğü Kendale Höyük Kazı Başkanlığı: 8 Vasıflı İşçi Arkeolog, 1 Aşçı, 2 beden İşçisi,
  • Diyarbakır Müze Müdürlüğü Ambar Höyük ve Ambar 1 ( Gre Filla ) Kazı Başkanlığı: 13 Arkeolog, 2 Antropolog, 2 Restoratör, 1 Aşçı, 1 Şoför, 74 Beden İşçisi ( 4 ü Engelli ),

olmak üzere toplamda 190 personel alımı yapılacak.

Kültür Bakanlığı KPSS siz Personel Alımı Yapacak!

Bakanlıktan gelen duyuru ile söz konusu personel alımları için adaylardan herhangi bir KPSS şart ıaranmayacaktır. Bu yönde adaylar En az ilkokul mezunu olmak şartı ile başvuru yapabilecek ve KPSS Puanı olmaksızın başvuru alınacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Kültür Bakanlığı Kazı Başkanlıklarına personel alımı başvurusunda bulunacak olan adayladan genel olarak " Alım yapılacak il ve ilçede ikamet ediyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Alım yapılacak meslekte bilgi sahibi olmak" gibi nitelikler aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Adaylar başvurularını sadece ilgili başkanlıklara gerçekleştirecekler. Bu doğrultuda aşağıdaki ilanın detaylarını inceleyebilir ve başvuurlarınızı en geç son başvuru tarihine kadar gerçekleştirmeniz gereklidir. Başvurular istenen belgeler ile birkitke şahsen gerçekleştirilecektir.

İzmir Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes Kazısı İlanın Detayları Burada

İzmir Kemalpaşa Ulucak Höyük Kazı Başkanlığı İlanın Detayları Burada

Denizli Laodikeia Kazı Başkanlığı İlanın Detayları Burada

Çankırı Kazı Başkanlığı İlanın Detayları Burada

Diyarbakır Müze Müdürlüğü Kendale Höyük Kazı Başkanlığı İlanın Detayları Burada

Diyarbakır Müze Müdürlüğü Ambar Höyük ve Ambar 1 ( Gre Filla ) Kazı Başkanlığı İlanın Detayları Burada

Editör: TE Bilisim