Sağlık Bakanlığı 20 bin sağlık personeli alımı başvurular başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS 2021/10 tercih kılavuzu ile Sağlık Bakanlığı tercihleri başladı. Tercihler ÖSYM üzerinden yapılacak. Ancak adayların tercih yapabilmeleri için belirtilen tercih ücretini ÖSYM anlaşmalı bankalara yatırmaları gereklidir.

2021 Yılı ÖSYM Tercih Ücreti Ne Kadar?

Geçtiğimiz yıl yapılan tercihlerde ücret 20 TL idi ancak 2021 yılı başından beri tercih ücreti 25 TL olarak açıklanmıştır.

Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alımı kapsamında KPSS 2021/10 tercih kılavuzuna tercih yapmak isteyen adaylar 25 TL tercih ücretini yatırmaları gereklidir.

Önce Tercih Sonra Ödeme Yapılacak

Adaylar Sağlık Bakanlığı tercihlerini 16 - 22 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirecekler. tercih şartlarını taşıyan adaylar öncelikle ÖSYM üzerinden tercih yaparak tercih ücretini sonra son başvuru tarihine kadar yatırmaları gereklidir.

Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir.

Yurtdışında Bulunan Adaylar Nasıl Ödeme Yapacak?

Yurtdışında Sağlık Bakanlığı KPSS 2021/10 tercihlerinde bulunması için ödemeyi nasıl yapacaklarını merak ediyor. Ancak ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

ÖSYM Tercihleri İçin Anlaşmalı Bankalar Hangileri:

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir. Şubelerden yerleştirme ücreti yatırmak isteyen adaylar, Covid-19 pandemi nedeniyle şubelerin açık olma durumlarını göz önünde bulundurmalıdır.

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Online Ödeme'de Yapılabilir

Malum Covid-19 kapsamında bankalaragirmek istemeyen adaylar tercih ödemelerini İnternetten de yapabileceklerdir. Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartıyla da yatırılabilecektir.

TERCİH KILAVUZU VE KONTENJAN DAĞILIMI BURADA